Fogyókúra társ

fogyókúra társ

A legtöbben, akik csak belekezdenek, gyűlölik a fogyókúrát. Éhezés, szenvedés, majd csalódás; ezek a gondolatok ugranak be erről mindenkinek először. Sokan persze teljesen felkészületlenül és szervezetlenül vágnak bele, és egyáltalán nem azt csinálják, amit és ahogyan kellene, ezért társul ennyi negatívum a fogyókúrához. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy a fogyás folyamatát egy játékos kihívásnak, egy izgalmas kalandnak fogja fel, mert úgy sokkal könnyebb lesz. Ebben pedig nagy segítségünkre lehet olyasvalaki, akivel együtt kezdhetünk neki. Valaki, aki ugyanabban a cipőben jár, mint mi; egy fogyókúra társ.

Melyek a legfőbb előnyei annak, ha nem egyedül vágsz bele?

  • Izgalmasabb az egész folyamat

Ha együtt kezded el valakivel a nagy kihívást, akkor sokkal szórakoztatóbb, izgalmasabb lesz az egész. Nagy élmény közösen követni a haladást, és megtapasztalni az első kisebb sikereket. Akár még egy kis baráti versenyzést is vihettek a dologba, de mindig az egészség legyen az első szempont. Illetve a fogyást a genetika is erősen befolyásolja, ezért valószínűleg ugyanakkora elszántság esetén sem fogtok teljesen egyforma sebességgel fogyni, ezt is tartsátok mindig szem előtt.

  • Jó, ha valaki pontosan átérzi, hogy min mész keresztül

Ha megfelelően felkészülsz, és egy pontosan kiszámolt változatos étrendet követsz, akkor a közhiedelemmel ellentétben azért messze nem csak az éhezésről és szenvedésről szól a fogyókúra, mégis lehetnek benne kisebb hullámvölgyeid. Jó, ha ilyenkor nem csak a dietetikusodhoz vagy táplálkozási tanácsadódhoz tudsz fordulni, hanem olyanhoz is, aki szintén benne van a sűrűjében, és ugyanazért a célért küzd, mint te. Egyfajta lelki támaszai is lehettek egymásnak.

  • Ösztönző hatás

Máshogy fókuszálsz, ha van valaki, akivel közösen követitek az étrendeket, és ugyanazért a célért dolgoztok. Teljesen természetes, hogy sikeresek szeretnétek lenni mindketten. Ha tudod, hogy a társad kitartóan követi az étrendeket, eljár sportolni, te sem szeretnél majd lemaradni, szinte húz magával az eredmények felé. Nem szeretnél majd lemaradni, ezért sokkal többet meg fogsz tenni a sikerért, mintha egyedül vágnál bele. Minél elszántabb fogyókúra társat találsz, annál többet profitálhatsz ebből a kapcsolatból.

  • Élmények, tapasztalatok megosztása, egymás segítése

Ne gondolj nagy dolgokra, sokszor egész apró kérdésekről van csak szó. Hogy vált be ez a recept, hol vetted a digitális konyhai mérleget, milyen volt a tegnap kipróbált spinning óra, hogy oldottad meg ezt vagy azt a problémát, stb. Most nem szakmai kérdésekről beszélek, arra ott a táplálkozási tanácsadó vagy dietetikus. Ezek egészen hétköznapi dolgok, amelyeket szintén jó átbeszélni valakivel.

  • Ha nem laktok messze egymástól, akkor a közös sportolás lehetősége is adott

A rendszeres sportolás átlagosan 30%-ban járul hozzá a sikeres fogyáshoz, ami egyáltalán nem elhanyagolható, a sikered harmadrészt ezen múlik. Nincs nagyobb ösztönző annál, hogy elmenj sportolni, mint az, ha valakivel előre lebeszélted. Az illető számít rád, hiszen együtt minden könnyebb, így komoly felelősség lesz a válladon. Már nem csak a saját sikeredért, de valamennyire egy másik ember sikeréért is felelősséget kell vállalnod. Ez rád is jó hatással lesz.

Összegzés

Bár egy tisztességes dietetikus vagy táplálkozási tanácsadó sem hagy magadra, és bármikor kérdezhetsz tőle, nem csinálja veled párhuzamosan a fogyókúrát, így nem tudja teljesen átérezni a helyzetedet. Egy fogyókúra társ viszont igen.

Szeretnéd tudni, hogy miért nem sikerült még elérned az ideális alakodat? Kattints ide, és töltsd le az ingyenes útmutatómat, amelyben őszintén elmondom a valódi okait, és persze megoldást is ajánlok a számodra.

Azonnal elindulnál a sikeres és tartós fogyáshoz vezető úton? Szeretettel várlak téged is a fogyókúra programjaimban.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük