Fogyókúra 2022

fogyókúra 2022

A fokozatosan terjedő egészségtudatosság jegyében egyre többen tűzik ki célul, hogy újra jó formába kerülnek és lefogynak. Nagyon nem mindegy azonban a módszer, amivel próbálkozol, sok a fél információ, sőt a megtévesztés ebben az iparágban. A fogyókúra 2022 cikkemmel a kezdőknek vagy azoknak az újrakezdőknek szeretnék segíteni, akik már csalódtak korábban. Bár a fogyásra a legjobb időpont mindig a most (bármely napja is legyen az évnek), sokan mégis az újévben találnak motivációt. Ha ez elszántsággal és kitartással párosul, akkor ezzel sincs semmi baj.

Vágjunk is bele; lássuk tehát, hogy mi minden kell a sikerhez, ha most indulsz el ezen a kihívásokkal teli úton.

Mire figyelj legjobban a 2022-es évben?

Még mindig az átverésekre! Sajnos hiába telnek az évek, sőt évtizedek, 2022-ben még mindig zavaróan nagy számban vannak jelen a piacon a tisztességtelen szereplők, akik tablettákkal, porokkal, ócska eszközökkel és egyéb hatástalan portékával próbálnak nyerészkedni a tájékozatlan vásárló kárán. Sokan még mindig olyan weboldalakkal próbálkoznak, ahol nincs egy normális kapcsolat menüpont, nincsenek cégadatok vagy adatkezelési tájékoztató. Kamu orvos vagy professzor viszont van. Szerencsére azonban a „másik oldalon” is folyamatos a fejlődés; egyre több helyen olvashatod azt is, hogy a tartós és egészséges fogyásra nem is a fogyókúra a megoldás, vagy a legjobb szó, hanem az életmódváltozás. Ez az egyetlen, ami a gyökér okra koncentrál, és ami elhozhatja a vágyott sikert.

A három mérföldkő

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az életmódváltozáshoz (azaz a tartós és sikeres fogyáshoz) vezető út három fontos lépését:

  1. Megfelelő előkészületek: az élet minden területén, ha belevágsz valami nagyobb volumenű dologba, akkor igyekszel tisztességesen felkészülni előtte. Sajnos a legritkább esetben történik ez a fogyókúra esetén. Ha nem ez az első lépés, az olyan, mintha pl. egy 1 hetes horvátországi nyaralásra úgy indulnál, hogy beülsz az autóba, és azonnal indulsz is. Már az odavezető úton ki fog bukni egy csomó probléma, magáról a nyaralásról meg ne is beszéljünk. Garantáltan félbe fogod hagyni a kiruccanást, talán vissza is fordulsz félúton, de minimum csalódottan térsz majd haza pár napon belül.
  2. Pontosan kiszámolt diéta étrend követése és mozgás: a felesleg csak akkor fog lejönni rólad, ha az energiamérleged negatív lesz; azaz több kalóriát égetsz, mint amennyit beviszel. Ezt nem képes biztosítani semmilyen kapszula, de még sporteszköz sem, főleg nem a teleshop-os kacatok. A szakértő által készített fogyókúrás étrend követése a legfontosabb tényező, ha sikert szeretnél elérni. A rendszeres mozgás is alapvető, hiszen teljesen természetellenes az, ha valaki nem él aktívan. Ez utóbbinál a legfontosabb, hogy olyan sportágat keress magadnak, amit szeretsz, különben a kényszer érzése miatt itt is hamar véget fog érni az „utazás”.
  3. Az életmódváltozás: az első jelentős sikerek után nagyon fontos, hogy ne állj meg, ne végezz félmunkát. Nem folytathatod az életviteledet büntetlenül ugyanott, mint a fogyókúra előtt, különben nagyon hamar oda is fogsz visszajutni, ahonnan indultál. Rögzítened kell sok új egészséges táplálkozással kapcsolatos szokást. Sok zöldséget, gyümölcsöt kell enned, és bizony el kell felejtened a hagyományos édességeket és nassolást. A sportolást folytatnod kell, mégpedig – ahogy fentebb írtam – szenvedéllyel, örömmel, és nem azért, mert muszáj.

Láthatod, hogy ez a hozzáállás mennyire különbözik attól, hogy megrendelsz és beszedsz pár tablettát a kanapén, vagy veszel egy olyan teleshop-os vacak eszközt, aminek valójában semmi köze a sportoláshoz vagy az egészséghez. De ez az egyetlen út, amely eredményes is, nincsen siker változtatás, elkötelezettség és befektetett munka nélkül.

Hogyan indulj el az úton 2022-ben?

Bár egyesek egyedül is képesek sikert elérni, azért nem ez a gyakori. Sajnos a statisztika azt mutatja, hogy 100 próbálkozóból csak 5 lesz sikeres végül. Én amikor valamit gyorsan, és biztosan el szeretnék érni az életben, részt veszek egy tanfolyamon, vagy szakértő segítségét kérem. Így történt ez, amikor jobb teniszezővé szerettem volna válni és edzőhöz jártam, vagy meg akartam tanulni gyorsan a professzionális weblapkészítést. Az 5 sikeres próbálkozó általában szakértői támogatással éri el a sikerét.

Mit kell tenned, hogy a nyerő 5%-ba tartozz?

A legfontosabb, hogy ne engedd, hogy egy jól megírt marketingszöveg vagy tv reklám rábeszéljen a tablettára, a gyors és kényelmes „megoldásokra”, a hangzatos divat diétákra, mert abszolút nincs más út a sikerhez, mint az életmódváltozás.

Olyan segítőt, szakértőt keress, aki komplett programot és megoldáscsomagot kínál, és az sem árt, ha a vásárlás után is fordulhatsz hozzá. Ilyen ma még nem túl sok van Magyarországon. Gyakran még a dietetikusok is csak megdobnak egy olyan étrenddel, amelyhez az alapanyagokat sem egyszerű beszerezni még egy nagyvárosban sem, aztán magadra vagy utalva a kérdéseiddel.

Ha szükséged van egy teljes körű, életmódváltozáson alapuló programra, fordulhatsz hozzám is bizalommal.

Az alábbi módokon tudok segíteni neked

A leggyakorlatiasabb, legjobb eredménnyel kecsegtető lehetőség a személyes mentorprogramom. Itt szó szerint napi kapcsolatban leszünk, ahol minden felmerülő kérdést azonnal átbeszélünk. Minden napodról számot kell adnod majd, így nem sok lehetőséged lesz „sumákolni” 🙂 Ebben a programban csak egy telefonos beszélgetés után tudsz részt venni, de a beszélgetés ingyenes és semmire nem kötelez. Jelentkezz bátran ide kattintva, ha szeretnéd, hogy kihozzam belőled a maximumot!

A másik lehetőség, amely eljuttathat téged az ideális alakodig, az online fogyókúra programom. Egy zárt tagsági felületen, email és jelszó megadása után férsz hozzá a logikusan, lépésről lépésre egymásra épülő tananyagokhoz (felkészülés, étrendek, sportolási útmutatók, motiváció, egészséges táplálkozás). Írásban itt is kérdezhetsz, tehát itt sem vagy magadra hagyva.

Ha pedig egyelőre csak ismerkednél velem, a weboldalammal, töltsd le az ingyenes útmutatómat a tartós fogyásról, valószínűleg te is találsz benne majd pár hasznos gondolatot.

Kívánom, hogy 2022 a Te éved legyen! Sok sikert! 🙂

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük