Mennyi idő alatt lehet lefogyni?

Mennyi idő alatt lehet lefogyni?

Manapság olyan sok átverős fogyókúra oldal, és haszontalan fogyitabletta ajánlat érhető el az interneten, hogy könnyű rossz választ találni erre a kérdésre. Amikor ezek a weblapok rád akarnak sózni valami vackot, nem riadnak vissza olyan abszurd ígértektől sem, miszerint akár heti 5-10 kilót vagy havi 20-25 kilót is leadhatsz. Mindig ledöbbenek, amikor ilyeneket olvasok, természetesen csak arra a vágyadra próbálnak hatni, hogy minél előbb letudd a súlyproblémát. Ez azonban nem így működik. De akkor mégis mennyi idő alatt lehet lefogyni?

Ha rövid választ szeretnél, akkor átlagosan heti 0,5-1 kg az, amit egészséges úton le lehet fogyni. (Kimondottan nagy felesleggel rendelkezőknél ez az elején több is lehet, de ezek speciális esetek.) Nem véletlenül írtam, hogy átlagosan, mert több tényezőtől is függ. Vannak olyan szempontok, amelyek rajtad múlnak, és olyanok is, amelyekre semmi ráhatásod nincs.

Rajtad múló tényezők

  • mennyit sportolsz a fogyókúra alatt
  • mi az a sport, amit űzöl (pl. a jóga nem éget annyi kalóriát, mint a futás)
  • mennyire erős az elhatározásod, meginogsz-e az első kisebb kényelmetlenségeknél
  • mennyire vagy képes követni az előírásokat, csalsz-e az étrendekkel

Rajtad kívül álló tényezők

  • nemed
  • életkorod
  • genetikád

A heti 0,5-1 kg persze csak a fogyás sebességét adja meg, hiszen, ha 3 kg felesleged van, azt akár egy hónapon belül is le lehet dolgozni, de ha 30 kg, akkor jóval több időre, és több fokozatos fogyókúrára lesz szükséged.

Fontos hozzátenni azt is, hogy végeredményben nem az számít, hogy mennyi idő alatt fogsz le, hanem az, hogy ezt fenn is tudod-e tartani folyamatosan, éveken át. És így megint oda jutunk, hogy fogyni csak egészségesen és tartósan érdemes, mert máshogy nincs semmi értelme. A fogyókúrát mindig életmódváltozásnak kell követnie.

Ha a felesleg hosszú hónapok vagy évek alatt került rád, akkor nem várhatod, hogy röpke pár hét alatt mindentől megszabadulhatsz. Légy türelemmel, mert bármeddig is tart, első az egészséged.

Szeretnél elindulni a tartós fogyáshoz vezető úton?

A legelszántabbak számára egy rendkívül aktív kihívást tartogatunk; személyes, napi kapcsolattartással járó mentorálás keretei között adhatsz le 10 kilót 3 hónap alatt. Ez a kaland egy ingyenes hívással kezdődik, amely még nem kötelez semmire, olvasd el itt, hogy mi kell ahhoz, hogy ebben részt vehess!

Azonnali éles bevetés érdekel, ahol a saját magad által megszabott tempóban haladhatsz? Akkor szeretettel várlak a feladatokkal teli, gyakorlatias, kulcsfontosságú előkészületeket, étrendeket, recepteket, sportolási tanácsokat tartalmazó online fogyókúra programjaimban.

Ha még nem olvastad az ingyenes útmutatómat, amely a tartós és egészséges fogyás alfája és ómegája, ajánlom figyelmedbe, ide kattintva érheted el.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük