Utolsó Fogyókúra a Google szemével

google helyezés

2013 óta segítek leadni a felesleget az egészséges és tartós fogyás iránt érdeklődőknek tabletták nélkül, életmódváltozással, de az első erről szóló weboldalam az évek során elavulttá vált, ezért teljes felújításra szorult. Az Utolsó Fogyókúra márkanevet és weboldalt – sőt magát az utolsofogyokura.hu domain nevet is – 2019 januárjában keltettem életre. Ekkor kezdtem az új weblapom vázát, alapelemeit kialakítani, és az első tartalmakat felvinni. Nyolc hónapon át, egészen 2019 szeptemberéig dolgoztam rajta, ekkor nyitott ki hivatalosan, és kezdte fogadni az egészséges úton fogyni vágyókat a jelenlegi formájában. Ingyenes blog cikkeket, hasznos írásokat persze kétheti rendszerességgel folyamatosan töltök fel rá. Ebből a szempontból sosem lesz készen, mindig is bővülni fog.

Ebben a cikkben arról írok, hogy hogyan látja a Google kereső a weboldalamat a témámban, pontosabban mennyire találja értékesnek, relevánsnak. Ezt egy adott kulcsszóra a keresési találati lista mutatja meg.

A Google találati lista felépítése

Elöljáróban szeretnék egy rövid magyarázatot adni a keresések eredményének felépítéséről. A Google találati lista elejére be lehet kerülni majdhogynem bármilyen ócska weboldallal is, ha a weblap tulajdonosa fizet a megjelenésért. Ezeket a hamis első találatokat a Google „Hirdetés” megjelöléssel látja el az első oldal tetején és alján. Próbáld csak ki, és keresd meg a „Hirdetés” feliratokat bármilyen nagy hirdetési versenyben álló kulcsszóra keresve! Természetesen tisztességes, minőségi hirdetők is reklámozhatnak itt, félreértés ne essék. De általában jobban jársz az úgynevezett organikus, azaz természetes találati lista első 5-10 helyezettjével, bármire is keresel. Ezek azért vannak ott ahol, mert a Google szemében értékesek, teljesen ingyen helyezi őket az első oldalra.

Az első eredmények

A sokéves, korosabb weboldalak általában könnyebben kikerülnek a találati lista tetejére. Legnagyobb meglepetésemre az újnak számító weboldalam kilenc hónappal a születése, és csupán két hónappal a jelenlegi formájának elnyerése után, 2019 novemberében már a 26. helyen állt a Google keresőben a viszonylag nagy versenyben álló fogyókúra kulcsszóra. Erre jelenleg közel 1,5 millió találatot sorakoztat fel, így a 26. helynek nagyon örültem ekkor.

A top tízbe kerülés

2020 januárjában már a 12. hely körül tanyázott a weblapom a találati listán a fogyókúrára keresve, márciusban pedig alkalmanként már feltűnt az első 10 találat között is. Fontos mérföldkő volt ez nekem, hiszen a top 10 az első keresési oldalt jelenti, ahonnan sokan soha nem mennek tovább a második oldalra. Májusban már tartósan a 6. vagy 7. helyet foglalta el. Az első 5 helyezett közé általában különösen nehéz bekerülni, álmomban sem gondoltam volna, hogy erre csupán pár hetet kell még várnom.

Az első öt között

2020 június 2-án fogyókúra kulcsszóra a weblapom délelőtt a 4. helyet foglalta el. Olyan nagyágyú portálok előzték csak meg, mint a 2007 óta létező Femina.hu, az 1999 óta működő Vital.hu és a szintén nagy múltú, 1999 óta folyamatosan bővülő Házipatika.com fogyókúrás aloldalai, cikkei.

Természetesen a találati lista akár napi szinten is ingadozhat, semmi nincs kőbe vésve, azóta az 5. helyre „fészkelte be” magát az oldalam. Mindenesetre rendkívül biztató a dinamikus fejlődés és felértékelődés. Különösen, hogy sok összetett kulcsszóra is rendkívül jól szerepel.

A dobogós hely

2020 június 11-én jelent meg először a weboldalam a dobogós 3. helyen. Kíváncsian várom, mit hoz a közeljövő 🙂

fogyókúra találati lista

A küldetésem

A fő küldetésem felnyitni a próbálkozók szemét, hogy fogyni csak megfelelő étrenddel, sportolással, életmódváltozással lehet, és segítsek elkerülni a fogyás iparágban jelen lévő tömérdek átverést és megtévesztést. A keresőóriás látszólag teljes mellszélességgel támogat engem ebben.

Nyilvánvalóan nagy öröm számomra, hogy a piacvezető kereső, sőt a világ egyik legértékesebb cége ennyire fontosnak és értékesnek ítéli meg a weboldalamat a fő kulcsszavamra. A Google kereső ma már nem csak egy elképesztően kifinomult automata algoritmus, hanem egyfajta mesterséges intelligencia is. Már nem nagyon lehet trükközéssel a találati lista élére kerülni. Csak értékes tartalommal és minden szempontból minőségi weblappal, ahol az érdeklődők szívesen időznek, és ahova visszatérnek.

Nektek, a látogatóimnak külön köszönöm a sok pozitív visszajelzést, amit kaptam a nyitás óta, és kapok folyamatosan. Ekkor érzem igazán, hogy megéri dolgozni ezen a küldetésen. Úgy látom, egyre többen ismeritek fel, hogy a fogyitabletták önmagukban, egészséges táplálkozás és sportolás nélkül semmit nem érnek. Csak ablakon kidobott pénz, ha ilyenekre költesz. Nem véletlenül javasolják a kapszulagyártók, hogy mellette kövess egy diéta étrendet és élj aktívan, hiszen valójában ezektől fogysz, nem a méregdrága és hatástalan piruláktól. Bízom benne, hogy sokatoknak tudok még segíteni a jövőben.

Ha a Google bízik bennem, te miért ne adnál egy esélyt nekem és magadnak?

Tedd próbára magad a fogyókúra programjaimmal!

Ha igazán elszánt vagy, a napi kapcsolattartással járó aktív mentorprogram a neked való. Beszélgessünk egyet kötetlenül rólad!

Ha inkább a saját tempódban haladnál, és egy kiváló ár/érték arányú lépésről lépésre útmutatót keresel felkészüléssel, diéta étrendekkel, egészséges táplálkozási szokások elsajátításáról, akkor az online programjaimat ajánlom.

Ha pedig egyelőre csak ismerkednél a természetes és tartós fogyás helyes menetéről, akkor töltsd le az ingyenes útmutatómat, amely remélhetőleg számodra is sok hasznos információt tartogat.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük