Legjobb fogyókúra

legjobb fogyókúra

Melyik a legjobb fogyókúra, van-e egyáltalán ilyen? Meggyőződésem, hogy van, és erről ma már egyre több helyen olvashatsz. Szerencsére kezd rádöbbenni mindenki, hogy a fogyasztó tabletták, vibrációs kacatok és egyéb hasonló próbálkozások az év világon semmit nem érnek. A leghatásosabb módszerek több erőfeszítést kívánnak, mint a kanapéról megrendelni egy doboz pirulát vagy más ócskaságot a neten vagy a tévéből. Ebben a cikkben azt tanulmányozzuk, hogy mitől lesz egy fogyókúra a legjobb.

Ha röviden kellene válaszolni, akkor természetesen az, amelyik (1.) hatásos, (2.) egészséges úton juttat el az ideális alakodig, valamint (3.) tartós eredményt hoz. Mindez nem sikerülhet, ha a fogyókúrát nem kíséri életmódváltozás.

Mitől lesz tehát egy fogyókúra a legjobb?

Attól, ha megfelel az előbb említett három fő szempontnak; hatásos, egészséges a célhoz vezető út és végül tartós sikert hoz. Vizsgáljuk meg ezeket a szempontokat kicsit részletesebben is egyenként:

  • A legfontosabb, hogy hatásosnak kell lennie. Azért vágsz bele ebbe az egészbe, hogy leadd a feleslegedet. Ha ez nem sikerül, akkor az alapvető cél sérül, amiért az egészbe belevágtál. Sok módszer már ennél az alapvető pontnál elvérzik, pl. a koplalás, kapszulák, vibrációs kacatok.
  • Ha már sikerül lefogyni, akkor nagyon fontos, hogy azt egészséges úton tedd. A második fontos szempont, ami a legjobb rang odaítéléséhez kell, az egészség. Ez magában foglalja azt, hogy egészséges és természetes diétás étrendet követsz, nem fogyasztasz finomított fehér cukrot és édességeket, nem terheled magad ócska tablettákkal, sportolsz, és végeredményben az életmódváltozásra törekedsz. Nem hajszolod a sikert, türelmesen adod le a kilókat, a fogyásod sebessége maximum heti 0,5-1 kg.
  • Az egészségesen elért eredménynek tartósnak kell lennie, ez a következő lépcső. Mi értelme a fogyásnak, ha pár hónapig tart csak a siker? Itt jön képbe az életmódváltozás; meg kell változtatnod azokat a régi rossz szokásaidat, amelyek ahhoz vezettek, hogy túlsúlyos lettél. Vagyis még jobb, ha újakkal helyettesíted őket. Továbbra is kerüld az édesipari termékeket, hagyományos édességeket, fehér cukrot, feldolgozott élelmiszereket, sportolj életed végéig, táplálkozz természetesen, egészségesen, egyél rendszeresen nyers zöldséget és gyümölcsöt.

Van sok módszer, ami nem hogy nem a legjobb, de a legrosszabb lehetőségek közé tartozik. Nézzük át ezeket is, hogy tudd, mi az, ami garantáltan nem jó választás, ha a legjobb lehetőséget keresed.

Fogyasztó tabletták

A kapszulák kivétel nélkül zsákutcát jelentenek, ha fogyni szeretnél. Nincs tudományosan bizonyított hatásuk, még átmeneti sem, nem, hogy tartós. Hogyan is lehetne eredményes valami, ami nem az elhízás kiváltó okait szünteti meg, hanem csak a tünetet próbálja kezelni? Sajnos azonban még tüneti kezelésre sem alkalmas.

Minden gyártó és forgalmazó csak a kényelmedre akar hatni, hiszen mi lehetne egyszerűbb annál, mint semmin nem változtatni, és lenyelni pár pirulát. Még ők maguk is jól tudják, hogy olyan dolgot adnak el neked, ami fabatkát sem ér. A haszonkulcs óriási ezeken a termékeken, nagyüzemben szó szerint fillérekért állítják elő őket. A csomagolás és a címkék sokkal nagyobb kiadást jelentenek a gyártóknak, mint a tabletták készítése.

Koplalás

Az éhezés szintén megbukik az összes pontban. Ha nem eszel, az anyagcsere folyamatok felborulnak a szervezetedben. Előbb-utóbb enned kell, ha élni akarsz, ekkor viszont eszetlen raktározásba kezd majd a szervezeted, hogy megpróbáljon felkészülni a következő vélt vagy valós koplalási ciklusodra. Esetenként sok időbe telik, amíg helyrehozható az okozott kár, így ezzel nem csak az egészségedet, de a későbbi sikereidet is kockázatod.

Teleshop-os vibrációs, rezgő holmik

Sokszor nem nagyon értem, hogy hol van a Gazdasági Versenyhivatal, amikor ezek a reklámok a televízióba kerülnek. Olyan rendszeresen sportoló embereket látunk a reklámokban, akik valószínűleg életükben akkor találkoztak először és utoljára a reklámozott eszközökkel, a külsejükhöz pedig semmilyen mértékben nem járult hozzá a képernyőn látott kacat.

Ablakon kidobott pénz, amit ilyenekre költesz, a használatuk nem minősül mozgásnak, se sportolásnak, nem égetsz velük számottevő kalóriát és zsírt. Akkor sem, ha a reklámokban azt állítják vagy sugallják, hogy igen. Ugyanabba a kategóriába tartoznak, mint a fogyasztó tabletták, az összes pontban megbuknak.

Divat / hóbort diéták

A népszerű online női portálok és magazinok előszeretettel kapnak fel újabb és újabb diétás csoda módszereket, amelyekről cikkezhetnek, és amelyekkel nagy olvasottságot érhetnek el. A magas látogatottságot mérni tudják, így könnyebben ki tudják adni pénzért a hirdetési felületeket a weblapjaikon, vagy a magazinok hasábjain. Az egészséges és tartós fogyás elérése egy összetett folyamat, soha nem egyetlen tényező, egyetlen élelmiszer kivonat vagy csoda módszer hozza meg az eredményt.

Összefoglalás

A legjobb fogyókúra sajnos nem a legrövidebb, és nem is a legkönnyebb út az, ami elvezet az ideális alakodig, ezt leszögezhetjük. Viszont az egyetlen, ha a leghatásosabb, egészséges és tartós utat keresed. Nem lehet pár hét alatt leadni 10-20 kilót befektetett munka és kitartás nélkül, minden „lehetőség”, ami mást sugall, csak szemfényvesztés. Ne fuss felesleges plusz köröket azokkal a módszerekkel, amelyek nem működnek.

Hogyan kezdj bele a legjobb fogyókúrába?

Lehetőség szerint ne egyedül. Nagyban megnöveli az esélyeidet, ha segítséget kérsz. Ha istenigazából elhatároztad magad, a napi kapcsolattartással járó mentorprogramom téged is képes eljuttatni az ideális alakodig, egészséges és tartós úton. Amennyiben megfelelsz a feltételeknek, jelentkezz egy ingyenes hívásra ide kattintva.

Ha ennél kevésbé aktív, de eredményes úton szeretnél lefogyni lépésről lépésre, akkor a három lépcsős online fogyókúra programjaim jelentik a legjobb választást számodra. Kiváló ár / érték arány mellett haladhatsz a felkészüléstől az étrendeken, recepteken, sportolási tanácsokon át a teljes életmódváltozásig.

Egyelőre csak bővítenéd az ismereteidet? Akkor töltsd le az ingyenes 15 oldalas kiadványomat, amelyből megtudhatod, hogy miért nem sikerült még lefogynod. Sokat tanulhatsz belőle, nincs semmi veszítenivalód.

Vágj bele még ma, az élet túl rövid ahhoz, hogy beletörődj valamibe, amin képes vagy változtatni.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük