A 3 legjobb és legrosszabb fogyasztó tabletta

fogyasztó tabletta

Ha ismered a weboldalamat és a cikkeimet, akkor tudod, hogy nem hiszek a zsírégető fogyitablettákban és kapszulákban. Persze nagy a kereslet rájuk, hiszen ki ne szeretne befektetett idő és energia nélkül szinte varázsütésre lefogyni. Az igazság viszont az, hogy semmit nem ér egyik fogyasztó tabletta sem. Szó szerint teljesen hatástalanok, és ezt előbb-utóbb minden próbálkozó a saját bőrén tapasztalja meg… Persze nagyszerű üzlet ez a gyártóknak és a forgalmazóknak, mert a nagy tételben fillérekért legyártott és jó marketinggel eladott pirulák nagy forgalmat és profitot hoznak nekik. De honnan veszem a bátorságot, hogy a legrosszabbak mellett mégis legjobbakat is ajánljak, ha nem hiszek a hatásosságukban? Olvass tovább és megtudod 🙂

A fogyásra egy egész iparág épült már, és még mindig többségében olyan szolgáltatók vannak a piacon, akik tablettákat árulnak. Némelyik cégnek nagyon jó a marketingje, így könnyű csapdába esni. De térjünk a tárgyra, és lássuk, melyik tablettákat tekintem én a legjobbaknak.

A három legjobb fogyasztó tabletta

A legjobbakkal kezdem, de ha valami csodaszerre vártál, akkor csalódni fogsz. Mivel – ahogyan a bevezetőben is említettem – meggyőződésem szerint nincsen jó és hatásos zsírégető tabletta, ezért egy kis csavart kellett vinnem ebbe a listába. Hiszen egyik sem oldja meg a hízás kiváltó okát, egyiktől sem fogsz helyesen táplálkozni és rendszeresen sportolni, és így sikert elérni sem. Ezért három olyan tablettát sorolok fel, amelyek meglátásom szerint a legjobb fogyasztó tabletták, de ezeket valójában nem fogyókúra miatt szokás szedni. És nem azért a legjobbak, mert önmagukban bármit is érnek fogyókúra során. Hanem azért, mert még mindig sokkal jobban jársz velük ár-érték arányban, mint bármelyik fogyasztó kapszulával.

Lássuk tehát a „best of” listát:

 1. D-vitamin tabletta
 2. C-vitamin tabletta
 3. B-vitamin tabletta

Meglepődtél? 🙂 Azt elhiszem, úgyhogy fussuk át őket egyenként egy-egy külön rövid bekezdésben.

D-vitamin

Az elhízottak körében nagyobb arányban fordul elő D-vitamin hiány, mint a nem elhízottak között. A D-vitamin sok irodalmi adat szerint segíti a fogyást azáltal, hogy fokozza az alacsony kalóriatartalmú étrendet követő diétázók zsírégető képességét, sőt fékezi az új zsírsejtek kialakulását. Önmagában nem ér sokat, de ha már valaki elindult az úton és megfelelő étrendet követ, kicsit nagyobb eséllyel érhet el sikert megfelelő D-vitamin bevitellel.

C-vitamin

Szintén sok irodalmi adat szerint az antioxidáns hatású C-vitamin fokozza az anyagcserét, valamint hozzájárul többféle zsírégető hormon termeléséhez és aktiválásához. Elegendő C-vitamin szint mellett javul a zsíroxidáció, azaz a szervezet hatékonyabban bontja a zsírt. Ez sem fogyókúrás csodaszer, de ha C-vitaminnal indítod a napodat (pl. egy friss idénygyümölccsel), akkor már reggeltől megfelelő mennyiség lesz a szervezetedben. Így mégis sokat tettél az egészséged, és valamicskét a fogyásod érdekében is, de soha ne erre alapozz egy fogyókúrát.

B-vitaminok

Ez a vitamincsoport számos anyagcsere folyamatot irányít bennünk, közreműködnek a tápanyagok lebontásában is, így szintén mondhatjuk, hogy támogatják az ideális alak elérését és fenntartását. Egyes kutatások a „téli éhséget” a B-vitaminok nem elégséges bevitelének tulajdonítják, mert abban az időszakban kevesebb zöldséghez és gyümölcshöz jutunk, így több pékárut és húsfélét fogyasztunk, hogy onnan pótoljuk a B-vitaminokat. Ez utóbbiak kalóriatartalma természetesen jóval magasabb, így könnyebben jönnek fel a kilók. Az idegrendszer optimális működéséhez is elengedhetetlenek, stresszhelyzetben sokan hajlamosabbak többet enni. De ezt is kezeld a helyén; attól, hogy valakinek elegendő a B-vitamin bevitele, csupán ettől nem fognak leolvadni róla a kilók.

Láthatod, hogy simán a vitaminokra is ráhúzható lenne bármilyen marketing duma a fogyásról, hiszen jó párnak közülük van olyan hatása, ami az ideális alak elérését támogatja. Persze sokkal erősebb negatív hatással bír a helytelen táplálkozás és a mozgás hiánya, de azt semmilyen tabletta nem tudja egyensúlyozni.

Melyek a legrosszabb zsírégető tabletták

Igazából mindegyik felesleges és drága, és egyikkel sem érhetsz el sikert. Sok forgalmazó feltünteti, hogy a tabletta szedése mellett erősen ajánlott sportolni és egészségesen táplálkozni. Valójában ezek hozzák önmagukban a sikert, ez az, ami számít. Ha bármelyikkel sikeres voltál, akkor abban az esetben is az lettél volna, ha nem szedsz be egyetlen kapszulát sem.

Nem szeretném felsorolni a sok száz vagy ezer vacak terméket, inkább segítek kiszűrni a legrosszabb forgalmazók és termékek ismérveit. Itt a feketelista:

 1. Olyan weboldalak fogyasztó kapszula ajánlatai, amelyek még a hatályos jogszabályoknak sem felelnek meg. Pl. nincs épkézláb Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) vagy Adatkezelési nyilatkozat oldaluk, nincs „Süti” (cookie) használatára figyelmeztető felugró ablak vagy alsó sáv, nem találhatóak meg az egyértelmű vállalkozási adatok. És ha egy normális „Kapcsolat” aloldal sincs, akkor végképp menekülj onnan.
 2. Gyanús komment áradat van a weblap alján, ahol mindenki ódákat zeng a termékről, és mindenki hihetetlenül sokat fogyott. Ezek gyakran furcsa domain névvel rendelkező weboldalak, bár lehetnek kivételek, de alapból gyanús minden, ami nem .hu vagy esetleg nem .com végződésű. Szintén nagyon ciki, ha ingyenes a weboldal vagy tele van egyéb reklámokkal. Szerinted mennyire sikeres és megbízható az a cég, akinek nincs évi pár ezer Ft-ja egy tisztességes domain névre és tárhelyre vagy gagyi reklámokkal próbál profitos maradni?
 3. Minden drága termék. Ez így elég tág fogalom, de ha már úgyis mind hatástalan (mert mind az), és mindenképp ki akarod próbálni (amiről lebeszélnélek), akkor legalább ne hagyd, hogy egy vagyont húzzanak le rólad. Inkább szedj vitaminokat, többet érsz vele, és nincs is egetverő áruk.

Ezek a legrosszabbak, de természetesen híres és megbízható céges háttérrel rendelkező weboldalak kínálata között is szerepel sok fogyasztó tabletta, vásárolni tőlük ugyanúgy nem érdemes.

Látszólagos garancia

Meglepő vagy sem, de láttam már olyat, hogy a fogyasztó tabletta hatásosságára garanciát vállal a gyártó vagy forgalmazó. Tehát ha nem fogysz tőle semmit, akkor még akár vissza is fizetik a pénzedet. De nem azért, mert a termékük hatásos. Akkor miért, mi a csapda és az igazság ezzel kapcsolatban?

Az ok egyszerű, és a statisztikákban rejlik. Valójában a legtöbb ember nem reklamál, ha egy dekát sem fogy több hét vagy hónap próbálkozás után sem. Egyszerűen nincs kedvük, energiájuk, idejük ilyesmivel foglalkozni, de gyakran már el is felejtik, hogy garanciáról is olvastak. A kapszula gyártók és forgalmazók pedig olyan horribilis haszonkulccsal dolgoznak, hogy ha csak minden ötödik személy kéri vissza a pénzét, akkor is bombaüzletet csináltak. A garancia adása is csak egy marketingfogás, amitől még nagyobb lesz a profitjuk.

Összefoglalás

Jól gondold meg, hogy kinek hiszel, kiben bízol. Csak olyan fogyókúrás tanácsot fogadj el, ahol a módszer diétás étrendről, sportolásról, életmódváltozásról, egészségről, természetességről szól. Minden más estben csak a kényelmedre akarnak hatni és le akarnak húzni egy csomó pénzzel.

A tabletták és kapszulák nem működnek, mert nem a kiváltó okot kezelik, sőt semmit nem kezelnek. Olyan, mintha egy tábortüzet úgy próbálnál eloltani, hogy apró kavicsokat dobálsz a tűzbe 🙂 Sem a módszer, sem a hatékonyság nem megfelelő.

Miben tudlak támogatni téged?

A tartós és egészséges fogyás alapvető lépései a megfelelő előkészületek, a pontosan kiszámolt diéta étrend követése és a rendszeres testmozgás, sportolás, végül egyfajta életmódváltozás. A programjaim ebben nyújtanak neked hatékony segítséget.

A legintenzívebb lehetőség a mentorprogramom. Ennek során szó szerint napi kapcsolatban leszünk, és személyesen vezetlek végig az ideális alakodhoz vezető úton. Amennyiben kedveled a kihívásokat, és szeretnéd, hogy kihozzam belőled a lehető legtöbbet, ide kattintva tudsz jelentkezni egy ingyenes és kötelezettségmentes hívásra. A hívás előfeltétele annak, hogy ebben a programban részt vehess, hiszen első lépésben meg kell ismerkednünk egymással, hogy segíthessek.

Ha ennél kicsit nyugodtabb tempóban, a saját időbeosztásodban szeretnél haladni, akkor az online fogyókúra programjaimat ajánlom. Kiváló ár-érték arányban, lépésről lépésre vezetnek végig a célodig egy online zárt tagsági felületen. Természetesen itt sem hagylak magadra, a leckék végén vagy az étrendekről bármikor tudsz kérdezni tőlem írásban.

Ha pedig még csak ismerkednél velem, a weboldalammal, töltsd le az ingyenes útmutatómat, amely számodra is sok újdonsággal szolgálhat az egészséges és sikeres fogyásról.

4 hozzászólás
  • Gábor (admin)
   Gábor (admin) says:

   Kedves Brigitte,
   kezdésnek javaslom, hogy töltse le az ingyenes kiadványomat, amely már önmagában nagyon sok hasznos tanácsot, iránymutatást nyújt az egészséges és tartós fogyásról. Azt tanácsolom, hogy olvassa át a weblapomat, a cikkeimet, és ha szimpatikusnak találja az írásimat, módszeremet, a „Fogyókúra programok” menüben talál információt a jelenleg elérhető szolgáltatásaimról.

   Válasz

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük