Az ingyenes étrend hátrányai

ingyen étrend

Miért nem jó választás az ingyenes étrend? „Olcsó húsnak híg a leve” – tartja a mondás, és ez sokszor sajnos tényleg be is igazolódik az élet szinte minden területén. Az interneten több helyen találhatunk „ajándékba” különféle étrendeket, de ne gondold, hogy ezekkel sokra mész. Tekintsük át a legfőbb indokokat, hogy miért nem jó választás belőlük az ingyenes.

Öt legfőbb oka van annak, amiért nem ajánlhatóak ezek nyugodt szívvel.

Többnyire a legjobb esetben is csak pár naposak

Legyen szó akár diéta étrendről, akár más speciális étrendről, nem sokra mész vele, ha csak pár napra szól. Nem eheted ugyanazt minden héten, a folytatást egyedül viszont nem fogod tudni összeállítani. Így nincs sok értelme a rövid ingyenes változatnak, még belekezdeni sem érdemes. Csak egy hosszú távú, komplett anyag nyújt használható segítséget.

Nem biztos, hogy valóban szakértő állította össze

Manapság sok portál csak a látogatószámra hajt, és nem sok figyelmet szentelnek a minőségi tartalomkészítésre. Sok végzettség nélküli önjelölt táplálkozási tanácsadó van ma Magyarországon, jó pár ingyenes étrend tőlük származik. Sokat olvasni mostanában különféle divat diétákról is, amelyeknek nincs semmilyen szakmai alapjuk. Mindig csak szakértő dietetikus, táplálkozási tanácsadó vagy akár orvos segítségét fogadd el.

Mert nincs kihez fordulni a kérdésekkel

Egy ingyen közé tett étrendhez nem jár semmilyen támogatás, segítségnyújtás. Ha kérdésed van, nem nagyon fog válaszolni senki. A legnagyobb érték, amit egy étrend mellé kaphatsz, az a személyes támogatás, a kérdéseid gyors megválaszolása, és az érzés, hogy nem vagy egyedül. Ma már sok táplálkozási szakértő, dietetikus vagy dietetikus orvos rendszeres konzultációs lehetőséget is biztosít. A mentorálások is egyre gyakoribbak, ami a legintenzívebb forma, hiszen akár fel is hívhatod a segítődet bármikor.

Nem személyre szabott

Az olyan étrend, amelyet csak úgy közzétettek a világhálón ingyen, mindenki számára, teljesen általános. Ugyan érhetsz el sikereket ilyen étrendek követésével is, ha nincsen semmilyen egészségügyi problémád, betegséged, allergiád, étel érzékenységed. És ha tudod, hogy körülbelül milyen napi kalóriamennyiséget kell bevinned a fogyáshoz. A személyre szabott étrend azonban óriási előny, különösen, ha speciális körülményeket is figyelembe kell venni az összeállításnál.

Mert gyakran az ingyenes anyag csak csali

Tisztelet a kivételnek, de ma nagyon sok ingyenes anyagról derül ki, hogy sok értéket nem ad, inkább egyfajta csaliként szerepel a weblapon. Odacsalja a látogatót, hiszen ki ne szeretne ajándékba kapni értékes dolgokat, de aztán kiderül, hogy valójában szinte semmit nem kapsz ingyen. Persze természetes dolog, ha egy minőségi szakértői szolgáltatásért fizetni kell, ezt neked is be kell látnod.

Összefoglalás

Ha valamit szívvel-lélekkel csinálni akarsz, azt csináld jól, és profi módon, különben nem vagy csak nagyon lassan jönnek az eredmények. Az olyan dolgok, amelyek semmibe nem kerülnek, általában nem is érnek sokat. Egy hatásos diéta étrend vagy bármilyen más speciális egészséges étrend bizony pénzbe kerül, hiszen sokat kell dolgozni vele, amíg személyre szabja rád egy hozzáértő. A magadba fektetett összeg viszont sosem ablakon kidobott pénz.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük