Gyors fogyás

gyors fogyás

A mai rohanó világban az idő az egyik legnagyobb kincsünk, így érthető, hogy bármibe is fogunk, bármit is akarunk elérni, azt minél előbb szeretnénk. Ez alól természetesen a sikeres fogyókúra sem kivétel. Le akarjuk tudni mielőbb, talán ez a legtalálóbb kifejezés rá.

Akkor most létezik gyors fogyás?

Igen, de a gyors szócska relatív. Tele a világháló olyan cikkekkel, amelyek arról szólnak, hogy hogyan lehet lefogyni 5 kilót pár nap alatt vagy 15 kilót két hét alatt, ez azonban nem a gyors, hanem az extrém gyors kategória lenne. Az ilyen cikkeket mindig fenntartással kell fogadnod. Az a weblap, amely ilyet közzétesz, egyáltalán nem hiteles, csak a magas olvasottságra hajt, hiszen azt kínálja, amit hallani akarsz, de veled és az egészségeddel biztosan nem törődik. Az is gyakori, hogy ismert celebekkel, színészekkel reklámoznak fogyókúrás csodaszereket, gyors módszereket, de a szakértelem nélküli, fizetség fejében történő ajánlások vajon mennyire hitelesek? Semennyire.

Mi akkor az elfogadható gyors fogyás?

Én úgy gondolom, hogy az esetenként évek alatt rád rakódott felesleget viszonylag hamar le lehet adni, az egészséges és tartós gyors fogyás sebessége átlagosan 7-10 kg két-három hónap alatt. Ez igenis gyorsnak tekinthető, ez az idő nagyon hamar elrepül. Aki ennyit nem tud várni és a nemes célért dolgozni, az inkább bele se kezdjen, mert csak ártani fog magának, és csalódás éri. Sokkal tovább, nem ritkán hosszú évekig küzdünk az életben egy új szakma kitanulásáért, egy munkahelyi kinevezésért, a megfelelő társ megtalálásáért, és még hosszan sorolhatnám.

Az extrém gyors fogyás hátulütői

Több komoly probléma is van az extrém gyors fogyással. Az egyik, hogy jelentős egészségügyi kockázatot jelent, hiszen tisztán zsírból ennyire sokat nem lehet leadni ilyen rövid idő alatt (víz- és izomszövet veszteség is okozza a gyors súlycsökkenést). A másik, hogy teljesen felesleges is az ilyen „turbó” próbálkozás, hiszen úgysem marad meg az eredmény. Neked nem az a legfontosabb feladatod a fogyókúra során, hogy minél előbb letudd, aztán örökre elfelejtsd, hanem az, hogy egészségesen és hosszú távon érj el sikert. Amikor 30 km feletti távot készülök futni a hegyekben, én is a „Lassan járj, tovább érsz!” elvét alkalmazom. Végig óvatos, de egyenletes tempót futok, így egészségesen és sikerrel érek célba. Ha elkezdenék rohanni már az első kilométeren, mint az őrült, garantáltan lesérülnék, idő előtt kimerülnének a szénhidrát raktáraim, és valószínűleg be sem tudnám fejezni az edzést vagy versenyt. Már a legelején, indulás után bukásra lennék ítélve. Ugyanez a helyzet a túl gyors fogyással is.

Hogy érhetsz el tartós eredményt?

Kizárólag életmódváltozással. A fogyókúra ugyan egy időszakos, általában néhány hónapos kúraszerű esemény, de nagyon fontos, hogy amint megközelíted vagy eléred a célodat, ne térj vissza a korábbi életstílusodhoz. Hiszen pont az eredményezte, hogy felmentek rád a kilók. Meg kell változtatnod az addigi szokásaidat, különben nagyon gyorsan ugyanott találod magad, ahonnan elindultál. Teljesen természetesnek kell lennie annak, hogy az ideális alakod elérése után sem eszel finomított fehér cukrot tartalmazó ételeket, utcai gyors kaját, hagyományos nassolnivalókat, valamint hogy rendszeresen, hetente több alkalommal sportolsz.

A fogyókúra egy összetett dolog, a legjobb esélyed akkor van a sikerre, ha nem egyedül vágsz bele. A napi kapcsolattartással járó személyes mentorprogramomat erre találtam ki. Előkészületek, diéta étrendek és sportolás, mindez személyes támogatás mellett. Ha megfelelsz a feltételeknek, akkor jelentkezz egy kötelezettségmentes ingyenes hívásra ide kattintva, és vágjunk bele a kihívásba.

A saját időbeosztásodban és tempódban haladnál inkább? Az online lépésről lépésre útmutatóim kiváló ár / érték arány mellett juttathatnak el téged is az ideális alakodig, amennyiben szorgalmasan végigmész a program lépésein. Az alapja ennek is ugyanaz, mint a mentorprogramnak, csak itt jóval kevésbé aktív a kapcsolattartás. De kérdezni bármikor tudsz írásban itt is.

Ha pedig egyelőre csak információt gyűjtenél, és szeretnéd megtudni, miért nem sikerült még leadnod a felesleget, töltsd le az erről szóló 15 oldalas ingyenes tanulmányomat. Biztosan találsz benne te is sok hasznos újdonságot.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük