Újévi futás

Újévi futás

Eljött a 2021-es újév, sőt hivatalosan az új évtized is. Sokan fogadalmat tesznek január 1-jén, ez elég gyakran a fogyókúra, míg mások valamilyen nem hétköznapi dologgal indítják az évet. Egy barátom például mindig megfürdik a Dunában az év első napján. Én viszont nem csinálok semmi olyat, amit év közben ne tennék, így egy frissítő futás mellett döntök. A cikket motivációs írásnak szánom, bízom benne, hogy lesz, akinek meghozza a kedvét a rendszeres mozgáshoz. És nem csak a ritka, neves napokon. Sportolni jó dolog, és a legjobb, amikor a szeretett sportágad a szenvedélyeddé válik.

Minden futásom kicsit más, szinte mindig történik valami emlékezetes dolog, most elmesélem az idei újévi futásom történetét.

A 2021-es újévi futásom

Esztergom szélén lakom, ennek nagy előnye, hogy kocsiba sem kell ülnöm egy jó terepfutáshoz és egy szép panorámához, hiszen a Duna-Ipoly nemzeti Park széle légvonalban talán egy kilométerre sincs a lakástól.

Ezúttal a 387 méter magas Dobogó-hegy gerincét fogom megfutni, az otthonomtól oda-vissza ez egy 15 km-es kör. Laza örömfutást tervezek, 2 óra körüli idővel.

A hétvégi házak és telkek mentén vezet az utam a kavicsos földúton 4,5 kilométeren át, mire beérek a vadregényes erdőbe. Mindig felidézem az emléket, amikor erre járok, hogy tavaly itt láttam egy vadmacskát, nem sokra rá, hogy befordultam az erdőbe. Később egy domboldalon egy őszi szarvasbőgés emléke villan fel. A hegyre vezető meredek kaptatón két hete egy tízfős szarvascsordával futottam össze itt, ezúttal egy idősebb túrázó házaspárral. Kedvesen Boldog Új Évet kívánnak, én is viszonoztam természetesen. Kicsit meglepődnek, hogy még csak most megyek felfelé, hiszen mindjárt lemegy a nap, azt mondják, az erdőben rám fog sötétedni. Mondtam nekik, hogy futok, így igyekszem hazaérni még félhomályban, de azért hoztam fejlámpát is a biztonság kedvéért 🙂 A rövid beszélgetésünk után ők lefelé a hegy lábához, én felfelé folytatom az utat.

Felérek közel 400 méter magasra, a hegygerincen mindig fúj kicsit a szél, most sincs ez másképp. Jó nagy sárdagonya is van, de ez gyakori így télvíz idején. Fent a hegyen még összetört jeget is találok pár pocsolyánál, a városban egyáltalán nem fagy. Nemsokára megérkezem ahhoz a részhez, ahol gyönyörű a panoráma, a cikk elején látható képet ott készítettem. Pár percet elidőzök ezen a szép helyen, jóleső nyugalom száll rám az erdő mélyén.

Végül még félhomályban hazaértem, jól tippeltem az elején; 15,02 km lett a vége, és 2 óra 0 perc, 6 másodperc múlva értem vissza.

Miben más az újévi futásom, mint egy átlagos év közbeni futás?

Divat mostanában valamilyen különleges dologgal kezdeni az újévet, de az én újévi futásom semmiben nem különbözött a többitől. Mindig izgalmas, mindig történik valami, mindig jó emlékeket idéz fel. Találj te is egy sportágat, amit szívesen űzöl, és többé nem lesz teher a mozgás. Nem kifogást fogsz keresni, hogy miért ne menj, hanem megoldást, hogy mehess. Amikor ez bekövetkezik, és a táplálkozásod is rendben van, valódi életmódváltozást értél el.

újévi futás

2021-ben is segítek

Ahogy eddig is, örömmel állok rendelkezésedre, ha tabletták és kerülőutak nélkül szeretnéd leadni a feleslegedet, egészséges és tartós úton.

A napi kapcsolattartással járó személyes mentorprogramom a legaktívabb módja a közös munkánknak, amelynek során 3 hónap alatt akár 10 kilót is simán leadhatsz. Ha komolyan elhatároztad magad, jelentkezz egy ingyenes és kötelezettségmentes hívásra ide kattintva.

Ha fegyelmezetten tudsz a célodra koncentrálni, és a saját tempódban, a saját időbeosztásodban fogynál le legszívesebben, az online fogyókúra programjaim (1. START, 2. ÉTREND, 3. ÉLETMÓDVÁLTOZÁS) kiváló ár / érték arányban mutatnak utat a sikerhez. Kulcsfontosságú előkészületek, diéta étrendek, diétás receptek, sportolási tanácsok teszik teljessé ezt a lehetőséget is.

Ha pedig egyelőre csak bővítenéd az ismereteidet a fogyás témában, töltsd le az ingyenes online útmutatómat, amelynek címe „10 + 1 valódi ok, amiért nem tudsz lefogyni”.

Indulj el az új életed felé vezető úton még ma 🙂 Boldog Új Évet kívánok az Utolsó Fogyókúra minden kedves olvasójának 🙂

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük