Kalóriaégetés a fotelből

kalóriaégetés a fotelből

Nem hiszek a csodákban, se a csodaszerekben, de most mégis egy olyan dologra szeretném felhívni a figyelmedet, amire biztosan te is felkapod a fejed. Meg szeretném mutatni neked, hogy hogyan égess folyamatosan kalóriát a fotelben üldögélve 🙂 Ha már ismersz egy kicsit, és olvastál cikkeket tőlem, sejtheted, hogy lesz valami csavar a dologban. Ezt nem is titkolom, viszont a címadó állításom attól még igaz lesz végeredményben.

Erőfeszítéseink adják a sikert

Az egyik legfőbb ok, amiért 100-ból 95 fogyókúra kudarccal végződik, az a kényelem. Ugyanebből az okból vásárolnak az emberek többezer vagy nem ritkán több tízezer forintért fogyasztótablettákat, vibrációs öveket, ahelyett, hogy elkezdenének egészségesen élni. Még akkor is, ha ezek a kapszulák semmit nem képesek hozzátenni a sikerhez. Azért teszik ezt, mert ez kívánja meg a legkisebb erőfeszítést a fogyókúrázótól.

Egy idő után azonban mindenki kénytelen ráébredni, hogy az ilyen és ehhez hasonló kerülőutak csak a pénztárcát teszik karcsúbbá. Pontosan kiszámolt diéta étrend, rendszeres mozgás és életmódváltozás nélkül egyszerűen nem lehetséges egészségesen és főleg tartósan lefogyni.

Most a sport és mozgás részt szeretném kicsit jobban górcső alá venni. Én rendszeresen terepfutok, így vettem egy sokfunkciós GPS-es futóórát. Szinte minden adatot megad nekem az edzéseimről, többek között azt is, hogy egy-egy alkalom után mennyi kalóriát égetek el. A legtöbb futásom 10-12 km hosszú, változatos terepen (erdő, hegy, földút) történik, és általában kb. 75-90 percig tart.

Egy átlagos edzés során a futóórám szerint 1200 kcal-t égetek el. Ez egy hagyományos fogyókúrás étrend teljes napi bevihető kalóriamennyisége.

De hogy még szemléletesebb legyek, nézzük meg pár élelmiszer esetén, hogy mennyi az 1200 kalória

  • 0,5 kiló fehér kenyér
  • 1 kiló csirkemell
  • 100 db kockacukor
  • 11 db közepes méretű banán
  • 700 gramm sült krumpli

Természetesen nem csak a futás égeti ilyen jól a kalóriákat, a hölgyek körében különösen népszerű spinning (szobakerékpár teremben) során a szervezet egy óra alatt 800 kalóriát éget el.

„Kalóriaégető motor” a fotelből

Mindez szép és jó, de én ugye most fotelben való kalóriaégetésről beszéltem, és nem izzasztó sportolásról. De most jön a csattanó. Ha tisztességesen elvégzed a feladatodat, és rendszeresen (minimum heti 3-4-szer) eljársz sportolni, akkor a maradék 3-4 kötelező pihenőnapodon (többé nem lustálkodós, hanem regenerációs napon) a fotelben ücsörögve is sokkal több kalóriát égetsz el, mint olyasvalaki, aki nem sportol! Az edzett izom folyamatosan falja a kalóriákat. Úgy képzeld el ezt, mintha sportolás közben felpörgetnél egy „kalóriaégető motort”, de ez a motor edzés után még 2-3 napig nem áll le. A következő edzésnappal megint jól felpörgeted, és ezután is még forog 2-3 napig. És ez így megy folyamatosan. Ha viszont elhagyod magad, a motor pár nap múlva leáll.

Megfelelő táplálkozás mellett ez a folyamat egyszerűen nem teszi lehetővé a szervezetednek, hogy jelentős mennyiségű zsírt raktározzon.

Indulj el!

Készen állsz egy egészséges és tartós fogyókúrára?

Lehetőség szerint sose egyedül vágj bele a fogyókúrába, nagyban megnöveli az esélyeidet, ha segítséget kérsz. A napi kapcsolattartással járó mentorprogramom 3 hónap alatt átlagosan 10 kiló feleslegtől szabadíthat meg egészséges és tartós úton. Ha elfogadod a kihívást, akkor ide kattintva tudsz jelentkezni egy ingyenes hívásra.

Ha ennél kevésbé aktív, de hasonlóan eredményes úton szeretnél lefogyni lépésről lépésre, akkor a három lépcsős online fogyókúra programjaim jelentik a legjobb választást számodra. A saját tempódban, kiváló ár / érték arány mellett haladhatsz a felkészüléstől az étrendeken, recepteken, sportolási tanácsokon át a teljes életmódváltozásig.

Egyelőre csak bővítenéd az ismereteidet? Akkor töltsd le az ingyenes 15 oldalas kiadványomat, amelyből megtudhatod, hogy miért nem sikerült még lefogynod. Sokat tanulhatsz belőle, nincs semmi veszítenivalód.

Vágj bele még ma, az élet túl rövid ahhoz, hogy beletörődj valamibe, amin képes vagy változtatni.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük