kalóriaégetés a fotelből

Nem hiszek a csodákban, se a csodaszerekben, de most mégis egy olyan dologra szeretném felhívni a figyelmedet, amire biztosan te is felkapod a fejed. Meg szeretném mutatni neked, hogy hogyan égess folyamatosan kalóriát a fotelben üldögélve 🙂 Ha már ismersz egy kicsit, és olvastál cikkeket tőlem, sejtheted, hogy lesz valami csavar a dologban. Ezt nem is titkolom, viszont a címadó állításom attól még igaz lesz végeredményben.

Erőfeszítéseink adják a sikert

Az egyik legfőbb ok, amiért 100-ból 95 fogyókúra kudarccal végződik, az a kényelem. Ugyanebből az okból vásárolnak az emberek többezer vagy nem ritkán több tízezer forintért fogyasztótablettákat, vibrációs öveket, ahelyett, hogy elkezdenének egészségesen élni. Még akkor is, ha ezek a kapszulák semmit nem képesek hozzátenni a sikerhez. Azért teszik ezt, mert ez kívánja meg a legkisebb erőfeszítést a fogyókúrázótól.

Egy idő után azonban mindenki kénytelen ráébredni, hogy az ilyen és ehhez hasonló kerülőutak csak a pénztárcát teszik karcsúbbá. Pontosan kiszámolt diéta étrend, rendszeres mozgás és életmódváltozás nélkül egyszerűen nem lehetséges egészségesen és főleg tartósan lefogyni.

Most a sport és mozgás részt szeretném kicsit jobban górcső alá venni. Én rendszeresen terepfutok, így vettem egy sokfunkciós GPS-es futóórát. Szinte minden adatot megad nekem az edzéseimről, többek között azt is, hogy egy-egy alkalom után mennyi kalóriát égetek el. A legtöbb futásom 10-12 km hosszú, változatos terepen (erdő, hegy, földút) történik, és általában kb. 75-90 percig tart.

Egy átlagos edzés során a futóórám szerint 1200 kcal-t égetek el. Ez egy hagyományos fogyókúrás étrend teljes napi bevihető kalóriamennyisége.

De hogy még szemléletesebb legyek, nézzük meg pár élelmiszer esetén, hogy mennyi az 1200 kalória

  • 0,5 kiló fehér kenyér
  • 1 kiló csirkemell
  • 100 db kockacukor
  • 11 db közepes méretű banán
  • 700 gramm sült krumpli

Természetesen nem csak a futás égeti ilyen jól a kalóriákat, a hölgyek körében különösen népszerű spinning (szobakerékpár teremben) során a szervezet egy óra alatt 800 kalóriát éget el.

“Kalóriaégető motor” a fotelből

Mindez szép és jó, de én ugye most fotelben való kalóriaégetésről beszéltem, és nem izzasztó sportolásról. De most jön a csattanó. Ha tisztességesen elvégzed a feladatodat, és rendszeresen (minimum heti 3-4-szer) eljársz sportolni, akkor a maradék 3-4 kötelező pihenőnapodon (többé nem lustálkodós, hanem regenerációs napon) a fotelben ücsörögve is sokkal több kalóriát égetsz el, mint olyasvalaki, aki nem sportol! Az edzett izom folyamatosan falja a kalóriákat. Úgy képzeld el ezt, mintha sportolás közben felpörgetnél egy „kalóriaégető motort”, de ez a motor edzés után még 2-3 napig nem áll le. A következő edzésnappal megint jól felpörgeted, és ezután is még forog 2-3 napig. És ez így megy folyamatosan. Ha viszont elhagyod magad, a motor pár nap múlva leáll.

Megfelelő táplálkozás mellett ez a folyamat egyszerűen nem teszi lehetővé a szervezetednek, hogy jelentős mennyiségű zsírt raktározzon.

Indulj el!

Többek között ezt a témát is érintem az ingyenesen letölthető rövid tanulmányomban, amely azokat a tényezőket sorolja fel, amelyek miatt nem sikerült még lefogynod. Kattints ide, és töltsd le, biztosan számodra is lesznek benne új, hasznos információk.

Ha pedig most azonnal el szeretnél indulni az ideális alakodhoz vezető úton, akkor a sportolási tanácsokat is tartalmazó online fogyókúra programjaimat ajánlom, amelyek téged is lépésről lépésre vezetnek el a tartós sikerhez, méghozzá természetes, egészséges úton.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük