Fogyókúra 50 év felett

fogyókúra 50 felett

Fogyni bármely életkorban lehet egészséges és természetes úton, a sikeres fogyókúra 50 év felett sem teljesíthetetlen kihívás egyáltalán. Külön figyelmet kell szentelni persze pár dolognak, mert ebben az életkorban elkezd kissé csökkenni az izomtömeg és lelassul az anyagcsere. A fogyitablettákat felejtsd el, csak a pénztárcádat teszik karcsúvá, de ár érték arányban a különféle fehérjeporok és egyéb kiegészítők is komoly ráfizetést jelentenek. A legjobb a türelmes és természetes út, amely életmódváltozással jár együtt. Ebbe az irányba szeretnélek terelni ezzel a kis írással, mert meggyőződésem, hogy ez a valódi siker kulcsa.

Az elmúlt években a legtöbb ügyfelem, akivel együtt dolgoztam, 50 felett vagy annak közelében volt, és őszintén mondhatom, hogy nagyon szép sikereket értek el. Fantasztikus átalakulásokat láttam már röpke három hónap alatt, így ha te is változtatni szeretnél, arra biztatnálak, hogy vágj bele bátran. Ha azt teszed, amit kell, az eredmények is jönni fognak, ez törvényszerű.

Mire figyelj oda különösen a táplálkozásodnál?

Ha eddig nem étkeztél túl egészségesen, akkor 50 év felett a legfőbb ideje ezen változtatni. Hagyd el a zsíros húsokat, egyél sok nyers gyümölcsöt, zöldséget, halat, szárnyast. Sótlan olajos magvakat (dió, mandula, pisztácia, stb.) is fogyassz rendszeresen, de csak kis mennyiségben, napi fél marokkal. Ami még nagyon fontos, bár hozzá kell tennem, nem csak ebben az életkorban, de ekkor már különösen, hogy ne fogyassz finomított fehér cukrot, és olyan édességeket, amelyekben fehér cukor van. Úgy értem semennyit. A hasnyálmirigyedet óvnod kell tőle, sajnos a 2-es típusú cukorbetegség általában a túlzott cukorfogyasztás miatt alakul ki gyakran már 40-50 éves korban. A hasnyálmirigy inzulintermelő képessége ugyanis véges, és sosem tud már megújulni, meggyógyulni, ha egyszer tönkrement.

Miért nem megy egyedül?

Ajánlott nem fejest ugrani a dologba egyedül, nagyon hasznos tud lenni a szakértői támogatás. Egy dietetikus, egy lépésről lépésre útmutató, egy pontosan kiszámolt diéta étrend, vagy ezek kombinációja nagyban megkönnyíti a sikerhez vezető utat. Ne legyél rest segítséget kérni, én mindenben akkor értem el a legjobb eredményt, amikor volt egy mentorom, egy segítőm. Ezt a weboldalt is egy képzés során építettem fel, mentorok támogatásával. Biztos lehetsz benne, hogy sokkal sikeresebb leszel, ha nem vagy egyedül.

Nem javaslom a különféle táplálékkiegészítőket, a tablettákat meg főleg nem, mert természetes úton is nagyon szép sikereket lehet elérni. És ez a legegészségesebb út amúgy is. Bizonyos „tanácsadók” persze megpróbálhatnak meggyőzni ennek az ellenkezőjéről, de ezek szinte semmit nem érnek, ha nincsenek rendben az alapok.

Az egészséges fogyás üteme heti 0,5-1 kiló leadása, ennél neked sem szabad többet elvárnod. Minden fogyókúra módszer, ami ennél többet ígér, egészségtelen vagy nem lesz tartós. Első lépésben követned kell egy pontosan kiszámolt diétás étrendet, és el kell kezdened mozogni, sportolni kicsit. És ezzel el is érkeztünk a következő fontos témához…

Sportolás 50 felett

Sportolni 50 év felett ugyanúgy nagyon hasznos, sőt alapvető fontosságú, mint fiatalabb korban. A különbség az, hogy ha sok év kimaradt vagy még nem is nagyon sportoltál eddig rendszeresen, akkor csak nagyon óvatosan szabad belevágni. Könnyed sportágat javasolt választani kezdetben, pl. úszás, túrázás, később pedig, ha már javult az állóképességed, sok más lehetőséget is ki lehet próbálni.

Ami fontos, hogy mindenképpen vizsgáltasd ki magad előtte, pl. EKG, szívultrahang vizsgálat. Az egészséged megér ennyit, mielőtt elkezdtem hosszú távokat futni, én is elmentem egy ilyen átfogó vizsgálatra. Lehetnek olyan rejtett problémák a szíveddel kapcsolatban, amelyekről nem is tudsz.

Szeretnéd leadni a felesleget egészséges és tartós úton?

Akkor beszélgessünk egyet rólad telefonon! 🙂 Felkészítő anyagok, diéta étrendek, sportolási tanácsok várnak az átfogó fogyókúra programjaimban, amelyek 3 hónap alatt akár 10 kilótól is simán megszabadíthatnak.

Ha igazán elköteleződtél a siker mellett, az aktív mentorprogramom a legjobb választás számodra, napi kapcsolattartással, ahol minden felmerülő kérdést azonnal megbeszélünk. Ha szeretnéd, hogy kihozzam belőled a maximumot, jelentkezz egy ingyenes és kötelezettségmentes telefonhívásra ide kattintva.

Ha a saját időbeosztásodban és tempódban haladnál inkább, valamint nincs szükséged a napi aktív támogatásra, az online fogyókúra programjaim lépésről lépésre útmutatói el tudnak juttatni téged is az ideális alakodig.

Ha pedig egyelőre csak ismerkednél az egészséges és tartós fogyás témakörével, buktatóival, töltsd le a 15 oldalas ingyenes írásomat, amely számodra is biztosan sok tanulsággal szolgál majd.

Ne halogass tovább, vágj bele még ma!

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük