Fogyókúra 2021

fogyókúra 2021

Itt az újév, ideje átgondolnod, hogy mely céljaidat sikerült elérned, és mi maradt el, ami jobb esetben csak átcsúszott 2021-re. A tartós fogyás óvatos becslések szerint is sok millió ember célja, sőt álma a nagyvilágban, a legtöbben mégsem érnek el hosszú távú sikert. A Fogyókúra 2021 cikkemet motivációs írásnak szánom, valamint szeretném megmutatni a helyes irányt az ideális alakod eléréséhez. Sok a zsákutca, és többnyire a médiából ránk zúduló reklámok sem a legjobb lehetőségekről szólnak.

A 2021-es év nem csupán egy következő év, de egy új évtized hivatalos kezdete is. Bár én azt vallom, hogy a változtatásra a legjobb időpont mindig a most, ha te mindenképpen időhöz kötnéd a változást, akkor itt a nagy alkalom.

Mi lesz a legnépszerűbb fogyókúra 2021-ben?

A Google Trends adatai szerint a fogyókúrára ugyan kissé hullámzó, de folyamatos és töretlen az érdeklődés az elmúlt 12 hónapban. Főleg év végén és nyáron magas rá a keresés. Ez az újévi fogadalmak és a strandszezon időszaka. Ugyanez a tendencia várható az elkövetkező időszakban is.

fogyókúra trend

Sok cég és vállalkozás forgalmaz továbbra is tablettákat, kapszulákat, porokat, mert sajnos azok is sokan vannak, akik szerint megérnek egy próbát ezek a szerek. A kényelmes módszer azonban nem a helyes út, ezek önmagukban biztosan nem fogják elhozni neked az áhított sikert.

A másik tévút, amely továbbra is gyakori, a valamilyen rövid távú, egy-két hetes, sokszor drasztikus divat diéta. Néhány példa ezek közül a káposztaleves, narancs, ananász és almaecet diéta. Népszerűségük elsősorban a magas olvasottságú online női magazinoknak köszönhető. A feleslegedet azonban ezek a módszerek sem fogják leolvasztani, a legtöbb esetben maximum vizet és izmot veszítesz.

Előbb-utóbb mindenki rájön, hogy ezek az étrend kiegészítők és a hangzatos módszerek nem jelentenek megoldást az álomalakhoz vezető úton. Tartós megoldást meg főleg nem. Sokak, akik az elmúlt hónapokban hozzám fordultak támogatásért, a saját bőrükön tapasztalták ezt. Még olyan is volt, aki saját bevallása szerint hízott a fogyitabletta szedése alatt.

Ha valamit megtanultam a 40 évem alatt az életben az az, hogy a többség mindig téved. Valószínűleg a legnépszerűbb (úgy értem a legnagyobb tömegek által megkísérelt) fogyókúrák 2021-ben is a koplalás, a tabletták, a női magazinos módszerek lesznek, de attól még a sikert azok fogják elérni, akik hajlandóak szélesíteni a látókörüket, kitartóak, és készek megváltoztatni az életüket.

Mi akkor a helyes út?

A próbálkozók 95%-a azért bukik el, mert a legtöbben túl kényelmesek ahhoz, hogy változtassanak az eddigi helytelen életvitelükön. A fogyás összetett dolog, soha nem egyetlen csodaszer, mágikus élelmiszer, hatóanyag, de főleg nem egy tabletta vagy por fogja meghozni a tartós sikert, erre csak az életmódváltozás képes. Ez viszont egy többlépcsős folyamat, a lépéseket pedig nem tudod megkerülni, ha sikert szeretnél elérni.

Három fő lépéssel érhető el legbiztosabban az ideális alakod.

  1. Előkészületek, felkészülés. Ha csak úgy „fejest ugrasz” valamibe, mindennemű tervezés, alapok, előkészületek, támogatás nélkül, az egyenes út a kudarchoz. Ez az élet szinte minden területére érvényes, a fogyás sem kivétel.
  2. Diéta étrend követése, sportolás. Egy pontosan kiszámolt, szénhidrát csökkentett, alacsony kalóriás étrend átmeneti követése elengedhetetlen a felesleg leadásához, hiszen csak így jön létre a negatív energiamérleg, ekkor nyúl a szervezet a tartalékokhoz. Ez viszont soha nem jelenthet éhezést, mert az anyagcseréd felborul. A rendszeres mozgást, sportolást is be kell építened az életedbe, egy edzett test a pihenőnapokon is sokkal több kalóriát éget, mint egy edzetlen.
  3. Életmódváltozás. Ez egy nagyon fontos lépés, amely segít elkerülni a jojó effektust. Miután elérted a kívánt testsúlyt, végleg fel kell számolnod azokat a régi rossz táplálkozási szokásokat, amelyek a túlsúlyhoz vezettek, és helyettesítened kell őket új, egészséges szokásokkal. A mozgással sem hagyhatsz fel, nagyon sokat segít a jó alak fenntartásában a rendszeres sport. Ha nem tartod be ezeket a szabályokat, ne lepődj meg, ha visszajönnek a kilók. A karcsúság megtartásának záloga az életmódváltozás.

A legjobb fogyókúra terv 2021-re

A legjobb dolog, amit tehetsz, hogy felkeresel egy tapasztalt dietetikust vagy részt veszel egy komplett programban, és az életmódváltozás útjára lépsz. Ez talán nem a legkényelmesebb, de a legkalandosabb, és a leginkább sikerrel kecsegtető választás.

Kezdd velem az évet a rendkívül aktív fogyás mentorprogramomban, amelyben szó szerint minden nap kapcsolatban leszünk. Ha elég elszánt vagy, és megfelelsz a feltételeknek, kattints ide és jelentkezz egy ingyenes hívásra.

A mentorprogramom „kis testvérét” az online fogyókúra programsorozat képviseli, amely lépésről lépésre visz végig a kezdetektől az étrendeken és sportolási tanácsokon át a teljes életmódváltozásig. Ezt a három szintből álló útmutatót válaszd, ha a saját időbeosztásodban szeretnél haladni.

Egyelőre csak ismerkednél a témával? Szeretnéd megtudni, hogy miért nem sikerült még leadnod a felesleget? Akkor töltsd le az ingyenes útmutatómat, amely minden alapvető információt tartalmaz a sikeres fogyás mikéntjéről.

Ne halogass, vágj bele most! 🙂

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük