Kerülj jó formába te is a strandszezonra!

strandszezon fogyókúra

Az idei tél különösen enyhe volt, és már február végén beköszöntöttek a 10 fokos nappalok. Egy ideje már látom a terepfutásaim során, hogy rügyeznek a fák, éled a természet. Nyakunkon a jó idő!

Most viszont tekintsünk kicsit előre. Június elején indul a nyár és vele a strandszezon. Mostantól kezdve van tehát három hónapod, hogy jobb formába kerülj. Ez elég idő ahhoz, hogy sokkal karcsúbb legyél, ha a megfelelő lépéseket követed egy jól átgondolt fogyókúra mentén. Elfogadod a kihívást? 🙂

Halogatás, majd kapkodás az utolsó hetekben…

A legtöbben hajlamosak halogatni, és csak akkor foglalkozni a dolgokkal, amikor már régen a megoldás felé kellene közeledniük. Ha jobban szeretnél kinézni fürdőruhában, akkor nem elég május végén a turbódiéta és a gyors fogyás kifejezésekre keresgélned az interneten. Az egészséges és tartós megoldáshoz idő kell, minden olyan módszer, amely heti 1 kilónál több fogyást ígér, káros az egészségedre vagy egyenesen átverés. Most még van időd, hogy tisztességesen felkészülj.

Mínusz 10 kiló. Hogy hangzik?

Az egészséges fogyás sebessége 0,5-1 kg hetente. Három hónap az kb. 12 hét, a 10 kiló felesleg leadása tehát teljesen reális cél, amennyiben kitartó vagy. Ennyi fogyás már szemmel is bőven látható még nagyobb felesleg esetén is, hacsak nincs extrém túlsúlyod.

Ahhoz, hogy ezt elérd, egy fókuszált tervre van szükséged. Lássuk tehát a teendőidet.

3 hónapos terv a jobb formába kerüléshez

Első lépésben hozz egy határozott döntést, és tűzz ki egy konkrét célt határidővel, ez nagyon fontos. Az előbb vázolt mínusz 10 kiló az elkövetkező három hónap végére méltó kihívás, de reális és el is érhető, ha szakértő útmutatását követed.

A következő lépés, hogy keress fel egy dietetikust vagy válassz a fogyókúra programjaink közül. A magányos próbálkozások nagy része sajnos kudarccal végződik, mert a próbálkozó azt hiszi, fogyókúrázik, de sokszor teljesen mást csinál. A várva várt siker pedig elmarad.

Kövesd az útmutatást, a lépéseket, diéta étrendet, sportolási tanácsokat. Napról napra, hétről hétre kitartóan. Ne várj túl gyors eredményt, legyél türelemmel. Tapasztald meg a folyamatos pozitív változást, és meríts erőt minden apró eredményből.

Végül érj el tartós életmódváltozást. Ne részegítsen meg a siker, miután megközelítetted vagy elérted az ideális alakodat, nem térhetsz vissza a korábbi életmódodhoz, hiszen pont az eredményezte a túlsúlyt. A régi rossz szokásokat új szokásokkal kell helyettesítened, mint pl. gyakorlati egészséges táplálkozás elsajátítása, finomított fehér cukor elhagyása, rendszeres mozgás, és olyan sport, amelyben valóban örömödet leled. A végcél mindig az életmódváltozás, mert ettől lesz tartós is a sikeres fogyókúra.

Tedd meg az első konkrét lépést!

Ha szívesen részt vennél a több hónapos, nagyon aktív, napi kapcsolattartáson alapuló mentorprogramunkban, amelynek során szoros személyes segítséget kapsz, nézd meg, hogy megfelelsz-e a feltételeknek. Részletek és jelentkezés itt.

Ha inkább a saját tempódban haladnál apránként, kérdezési lehetőséggel írásban, az online fogyókúra programjaim segítenek elérni az ideális alakoddal kapcsolatos céljaidat.

Ha még nem tetted meg, töltsd le az ingyenes útmutatómat a 10 leggyakoribb hibáról, amelyet a diétázók elkövetnek.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük