Milyen trükköket alkalmaznak az átverős fogyókúra oldalak?

fogyókúra átverés

A fogyás iparág rendkívül jövedelmező üzlet, különösen a tablettagyártóknak és forgalmazóknak. Pont azoknak, akik egy olyan szolgáltatást, terméket nyújtanak, amelynek nem sok szerepe van az ideális alak elérésben. Az internet tele van átverésekkel és tisztességtelen ajánlatokkal, a fogyás iparág sajnos élen jár ebben. A megtévesztő weboldalak egyes trükkjeiről ordít az átverés, de vannak egészen kifinomultak is. Ebben a cikkben összegyűjtöttem, hogy általában mivel próbálkoznak azok a weboldalak, amelyek csak rád akarnak sózni valamit, amiről ők sem hiszik el, hogy valóban használ.

Minél több gyanús dolog illik rá ezek közül egy fogyókúrás weblapra, annál valószínűbb, hogy tisztességtelen ajánlattal találkoztál…

 1. Heti 1 kg-nál több fogyást ígér. Nyilván mindenki szeretne gyorsan lefogyni, de ez egészséges úton nem működhet. Néha heti 10 kiló vagy havi 25 kiló fogyással kábítanak, ne dőlj be nekik.
 2. A weblap tele van előtte utána kamu képekkel, amelyek nem valódiak. Ilyen képeket vásárolni is lehet, sőt sokszor valójában az állítólagos fogyás utáni kép a modell korábbi, fiatalabb képe, nézd meg kicsit figyelmesebben ezeket.
 3. Az oldal alján lévő Facebook vagy hagyományos hozzászólások nem is valódi hozzászólások, amikor megpróbálsz te is írni valamit próbaképpen, a megjegyzésedet nem fogadja be a rendszer (vagy moderálásra kerül, és sosem jelenik meg, amennyiben negatív dolgot írsz).
 4. Az összes Facebook vagy sima hozzászólás pozitív, egyetlen negatív, sőt gyakran semleges sincs.
 5. A weblap minősége nem professzionális, nincs szép design.
 6. A marketingszöveg minden elemében túl szép, hogy igaz legyen.
 7. Magyar nyelvű tartalom mellett angol nyelvű aloldalak is felbukkannak, pl. a weblap legalján a cookie nyilatkozat és egyéb aloldalak angol nyelvűek lehetnek.
 8. A weblapon egyéb reklámokat is találsz.
 9. A weblap kizárólag tablettát árul, semmi nem szól egészséges táplálkozásról, étrendről, életmódváltozásról, sportról, vagy arról, hogy segítséget kaphatsz a kérdéseid megválaszolásában.
 10. A weblap tulajdonosával nem tudod egyszerűen felvenni a kapcsolatot. Ha mégis sikerül, de nem kapsz választ napokig, az is rossz jel.
 11. Intő jel lehet, ha a vállalkozás külföldi cég alatt fut.
 12. Az sem szerencsés, ha nincs semmi információ arról, hogy ki a weboldal tulajdonosa, vagy az, ha külföldi tulajdonosai vannak a weblapnak. Ha pedig még ÁSZF vagy Adatvédelmi nyilatkozat sincs a weblapon, az egyenesen jogszabályellenes.
 13. A weblap domain neve (URL cím a böngészőben) furcsán cseng. Bár ez nem feltétlenül probléma, manapság sokan regisztrálnak itthon is angol nyelvű domain neveket, de ha a fent taglaltak közül több is érvényes a weblapra, és emellett nem .hu végződésű, és angol nyelvű a domain név, az több mint gyanús.

Összefoglalás

Tudnék mutatni több példát ilyen weboldalakra, de nem szeretnék senkit rossz színben feltüntetni. Még ha ezek a weblapok a vonatkozó jogszabályok alapján legálisan is működnek, attól még nem tartom őket tisztességesnek. Rád bízom a döntést, én csak annyit szerettem volna elérni, hogy ne higgy el mindent, amit olvasol, és ismerd meg, hogy milyen megtévesztő módszereket alkalmaznak néhányan. A lényeg te vagy, és hogy egészséges maradj a fogyókúra után is, valamint az, hogy tartós sikert érj el. Ehhez türelem, megfelelő diéta étrend, sportolás és életmódváltozás kell, semmi esetre sem pár hétig szedett tabletták, porok és egyéb kiegészítők.

A fogyókúra egy összetett dolog, a legjobb esélyed akkor van a sikerre, ha nem egyedül vágsz bele. A napi kapcsolattartással járó személyes mentorprogramomat erre találtam ki. Előkészületek, diéta étrendek és sportolás, mindez személyes támogatás mellett. Ha megfelelsz a feltételeknek, akkor jelentkezz egy kötelezettségmentes ingyenes hívásra ide kattintva, és vágjunk bele a kihívásba.

A saját időbeosztásodban és tempódban haladnál inkább? Az online lépésről lépésre útmutatóim kiváló ár / érték arány mellett juttathatnak el téged is az ideális alakodig, amennyiben szorgalmasan végigmész a program lépésein. Az alapja ennek is ugyanaz, mint a mentorprogramnak, csak itt jóval kevésbé aktív a kapcsolattartás. De kérdezni bármikor tudsz írásban itt is.

Ha pedig egyelőre csak információt gyűjtenél, és szeretnéd megtudni, miért nem sikerült még leadnod a felesleget, töltsd le az erről szóló 15 oldalas ingyenes tanulmányomat. Biztosan találsz benne te is sok hasznos újdonságot.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük