Sikertörténetek

fogyókúra sikertörténetek

Már régen el kellett volna kezdenem gyűjteni a fogyókúrás sikertörténeteket, de sajnos csak nemrég jutott eszembe. Nagy hiba, de jobb későn, mint soha, így a legutóbbi néhány szép eredményt közzéteszem kérdezz-felelek formában. Nagyon inspiráló mindegyik történet, meríts erőt belőlük te is. Nem szaporítom tovább a szót, beszéljenek helyettem most a sikeres fogyókúrázóim 🙂

Sikertörténet Hunyadi Lászlótól

Írnál pár sort magadról, és hogy miért jelentkeztél az online fogyókúra programra?

Hunyadi László vagyok 31 éves Ausztriában élek, a párommal van egy kis panziónk az Alpokban, mellette faiparban dolgozom 8 órában. Mióta itt élünk, elkezdtünk sportolni, én inkább párom unszolására. Kezdetben csak futottunk; indultunk pár amatőr versenyen. Számomra ez unalmasnak bizonyult, és nem szerettem a betonon való futást, ezért áttértem a természetre, terepfutásra hajtottam a fejem.

Egy barátom mesélt a Spartan Race-ről, és próbából elindultam rajta. Nagyon megtetszett, és el is kezdtem komolyabban foglalkozni vele. Annyira belemerültem az edzésekbe, hogy túltoltam, és megsérültem, nem hagytam időt az edzések között. Napi kétszer edzettem, és az eredményem egy izom- és csontsérülés volt, és az elgyengült csontszövetbe egy kis tumor ékelődött be.

Nagyon nehezen találták meg az orvosok, több mint egy teljes évig tartott, majd a műtét után ismét egy év eltelt. Azaz két évig kimarad a sport az életemből, és ezzel együtt jöttek fel szépen a kilók. Végre újra elkezdhettem a sportot, kb. 13 kg felesleggel. Elkezdtem diétázni, utánajárni az étkezéseknek. De a tudásom kevésnek bizonyult, így más utat kellett választanom. Mondanom sem kell, rengeteg a kamucikk és a lehúzós program, amibe csak a pénzt fekteti be az ember. Persze én ilyenben nem vettem részt, ennyi lexikális tudásom azért volt, hogy kiválasszam a megfelelő étrendet.

Amikor az étrendet és ételeket nézegettem, ott találkoztam az „utolsó fogyókúrával” mégpedig egy cikkben; egy főcímben, amit egyébként élből nem szoktam elolvasni. Pontosan nem tudom felidézni, de valahogy úgy hangzott, hogy „Így fogyhatsz a kanapéról ülve”. Beleolvastam, hogy nevessek rajta, de nem így történt. (* Szerkesztői megjegyzés: valószínűleg ez az írásunk volt az: Kalóriaégetés a fotelből.) A cikkben le volt írva, hogy ez úgy történik, hogy ha aktívan sportolsz, akkor a pihenőnapokon is fogysz a kanapén ülve! Jolly Joker, innen tudtam, hogy ez nem egy újabb mellébeszélés.

Mennyit sikerült fogynod a 8 hetes program alatt?

A diéta program alatt 7,1 kg-ot tudtam fogyni. Tegyük hozzá, hogy ez számomra a második etap volt, mert szeptemberben kezdtem saját tudásom szerint, akkor decemberig tudtam leadni 6 kg-ot. És mivel nem vezetett programról volt szó, egyrészt mindig éheztem másrészt felborítottam a szervezetemet, és nagyon nehéz volt recepteket találni. Tehát a nyolc hét alatt nem volt farkaséhség, és nagyon sikeresnek tartom az eredményt.

Hozott az életedbe valamilyen pozitív változást ez a fogyás?

Egy ilyen fogyás csak pozitív változásokat hozott, nagyot bővült a tudástáram, nem beszélve a kinézetemről.

Mi a személyes véleményed, miben más ez a fogyókúrás lehetőség, mint amiket mások kínálnak?

Ez a fogyókúra abban különbözik egyéb programoktól, hogy a valóságról beszél, és nem állít valótlan dolgokat. Mindenekelőtt a szakmai háttér. Nekem azért tetszett nagyon már az elején, mert elmagyarázza a teendőket, és hogy ez nem egy egyszerű dolog. És nem is fog könnyen menni, komoly elhatározás kell hozzá, sport és mentális stabilitás. Magas a pszichológiai segítség, és azért is nagyon jó a program, mert a gondolkodásmódunkat és szemléletünket is formálja, nem beszélve az örök hozzáférésről.

Milyen javaslataid vannak azoknak, akik most terveznek belevágni?

Akik most szeretnének belevágni a diétába, azoknak azt, hogy ne adják fel félúton, mert ha már eddig eljutottak, akkor a befektetett munka és idő elvész. Úgy gondolom, hogy pár szabály betartásával könnyen kivitelezhető, hiszen minden lehetőség adott. Gábor nagyon jó étrendeket és mellé ismertető anyagokat hozott össze. Hajrá mindenkinek.

Bármi, amit még el szeretnél mondani?

Az egyetlen, hogy a reggeli és vacsora kicsit változatosabb is lehetne, az ebédek úgy tökéletesek, ahogy vannak. Köszönöm!

László az online fogyókúra programokon vett részt. Amennyiben téged is érdekel ez a lehetőség, kattints ide.

Sikertörténet Vandától

A fürdőruhás képe miatt Vanda csak a keresztnevével szerepel. Kevés felesleg volt rajta, elsősorban formálni szerette volna az alakját, ami a fantasztikus szorgalmának köszönhetően nagyon is jól sikerült. Lássuk a beszélgetést.

Írnál pár sort magadról, és hogy miért jelentkeztél az 1 hónapos fogyókúra mentorprogramra?

Sokféle fogyókúrát kipróbáltam már, de mindegyikkel volt valami bökkenő. A végső döntést a napi kapcsolattartás miatt hoztam meg. Ez sokat segített nekem, amikor megtorpant a fogyás, sőt elkezdtek visszajönni a fáradtságos munkával ledolgozott dekák. (Igaz általában ez mindig annak a következménye volt, hogy letértem a megbeszélt útról; kicsi elgörbülésnek is volt büntetése másnap reggel a mérlegen.)

Vanda előtte utána fogyás

Mennyit sikerült fogynod az 1 hónapos program alatt?

65,8-ról 61,5-re. De ettől sokkal nagyobb eredmény volt az átalakulás, amihez viszont azt gondolom elengedhetetlen volt a napi mozgás.

Hozott az életedbe valamilyen pozitív változást ez a fogyás?

Hm, elég nehéz hónap volt, de magánügyek miatt. Most még túl friss az élmény… visszatérhetünk erre a kérdésre fél év múlva? Őszintén én is kíváncsi leszek, hogy sikerül e megtartani az elért eredményeket. Ezen leszek, folytatok mindent úgy, ahogy eddig! Sokkal finomabb a hagymaleves recepted, mint ahogy én eddig készítettem 🙂 És a gyerekek is nagyon szerették az ételeket.

Mi a személyes véleményed, miben más ez a fogyókúrás lehetőség, mint amiket mások kínálnak?

Nincs csodabogyó, de van folyamatos támogatás az étkezésben, mozgásban. Nekem a napi személyes kapcsolattartás  nagyon sokat jelentett (mármint persze online, de  1-1 felállásban, nem csoportban, megvolt a lehetősége, hogy hívhattalak bármikor, és az emaileimre választ kaptam, sőt ha nem küldtem időben a dolgokat, te kerestél). Tetszett, hogy lehet enni gyümölcsöt és tejterméket, nem éheztem, cukorbetegként is teljesen rendben volt a dolog. Nagyon izgalmas volt a bevezető program, és a 20 pont, ami visszatérő momentum volt a mentorálásod során, tök jó ötlet.

Milyen javaslataid vannak azoknak, akik most terveznek belevágni?

Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek, hogy ne habozzon. Egyedül is meg lehet csinálni persze, de a mélypontokon jó, ha van valaki mellettünk, aki minden erőfeszítést értékel, és ösztönöz a folytatásra.  Fogadják meg a tanácsaidat. Ha úgy állnak hozzá, ennyi változtatás még belefér, az nem biztos, hogy sikerre vezet. Az étrendet nem tartottam napra pontosan, de az alapelveket igyekeztem szigorúan venni. Én minden nap mozogtam, azt hiszem igazán látványos eredmény csak így érhető el.

Nekem sokat segített még, hogy az elején megállapodtunk, hogy a vaníliás puding a gyengém, és kb. egy héten 2-3-szor uzsonnára megettem egy cukormentes pudingot, vagy túró rudit.

Bármi, amit még el szeretnél mondani?

Köszönöm!

Vanda az aktív személyes mentorprogramban vett részt. Amennyiben téged is érdekel ez a lehetőség, kattints ide.

Sikertörténet  Molnár-Keresztényi Brigitől, a Degeszpocak blog háziasszonyától

Brigi két kisgyermek édesanyja és gasztroblogger. 3 hónapig dolgoztunk közösen a céljain, és nagyon szép sikereket ért el az egészséges fogyás és életmódváltozás terén. Története nagyon inspiráló, igazi példakép szerintem. Tapasztalatait a programomról a weboldalán is megosztotta, de egy online interjút is volt szerencsém készíteni vele 🙂

Írnál pár sort magadról, és hogy miért jelentkeztél a fogyókúra mentorprogramra?

Molnár-Keresztényi Brigi vagyok, feleség, két kisgyermek édesanyja és gasztroblogger, a Degeszpocak blog háziasszonya. Imádok sütni-főzni, a konyhában kísérletezni, és enni is. Mindent szeretek, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy vannak olyan alapanyagok és ételek, amik nem tesznek jót nekem, se a gyomromnak, se a mérlegemnek 🙂 Az utóbbi években jó pár felesleges kilóval lettem gazdagabb, ezektől szerettem volna megszabadulni. Az élet is úgy gondolta, hogy időszerű ezt meglépni, így nagy szerencsémre összesodort Gáborral a sors. A három hónapos mentorprogramba vágtunk bele, melyet kiegészítve többféle ételt is teljesen száműztem az étrendemből, például a cukrot és a búzalisztet. Mivel a családom továbbra is mindenevő maradt, nagyon nagy segítség volt Gábor, aki nemcsak a diétás étrend összeállításában segített, hanem nap mint nap támogatott, ösztönzött.

Mennyit sikerült fogynod a 3 hónapos program alatt?

Kereken 10 kilótól szabadultam meg, ami igazi, minőségi változást hozott az életembe.

Pont ez lett volna a következő kérdésem is, hogy hozott-e az életedbe valamilyen pozitív változást ez a fogyás… 🙂

Újra jók rám a régen száműzött, csinos ruháim, és sokkal magabiztosabb vagyok. Jobban bírom a mozgást is, nem fulladok ki egy kis hegymenettől, és a gyerekekkel is sokkal könnyebb lépést tartani. Igazán szívmelengető érzés az, amikor egy ruhát felpróbálva nem az az első gondolatom, hogy bezzeg a próbababán milyen jól áll, hanem elégedett vagyok a tükör által nyújtott látvánnyal is. Megszűntek az emésztési és gyomorproblémáim, szebb lett a bőröm, és alapvetően sokkal kisimultabb, vidámabb, kiegyensúlyozottabb vagyok.

Mi a személyes véleményed, miben más ez a fogyókúrás lehetőség, mint amiket mások kínálnak?

Más programot nem is vizsgáltam, mert nem akartam se étrend kiegészítőket használni, se drasztikus megvonásokat alkalmazni (épp elég volt azt megszokni, amit a szervezetem diktált). Nagyon tetszett a Gáborral történő együttműködésben, hogy nem egy „dobozos” megoldást akart nekem eladni, hanem egy hosszú, sok mindenre kiterjedő ismerkedős beszélgetés után állított irányba, és amikor kellett, rugalmasan reagált minden változásra, változtatásra. Amiben a legnagyobb előnyét látom a mentorprogramnak, az a mindennapos jelenlét. Nincs kibúvó, nem lehet ellógni, viszont van napi „jelentés”, ami engem is motivál arra, hogy betartsam a szabályokat, és ne keressek kifogásokat. Gábor nagyon kedves, mindig támogatóan és pozitívan ad visszajelzést, akkor is, ha azt vallod be, hogy aznap bűnöztél 🙂

Milyen javaslataid vannak azoknak, akik most terveznek belevágni?

Ha valaki még csak gondolkodik rajta, vagy vacillál, hogy elkezdje-e, csak azt tudom mondani: hajrá, vágj bele! Ha már megfordult a fejedben a változtatás gondolata, annak oka van, és miért is ne kezdenéd el akár már holnap? Vágj bele a barátnőddel, pároddal, testvéreddel, munkatársaddal, mert együtt könnyebb. Akkor is vágj bele, ha egyedül csinálod végig (mint én), mert Gábor ott lesz, támogat, motivál, és veled együtt örül az örömödnek, a sikereidnek.

Bármi, amit még el szeretnél mondani?

Köszönöm ezt a lehetőséget Gábornak. Mindaz, amit tőle kaptam, sokkal több, mint a 3 hónap és a -10 kiló (ami azóta már -11 🙂 ). Újra elégedett vagyok önmagammal, és ez a hangulatomon, egész kisugárzásomon is látszik.

Brigi az aktív személyes mentorprogramban vett részt. Amennyiben téged is érdekel ez a lehetőség, kattints ide.

Hock Zsuzsi sikertörténete

Zsuzsi beszámolója abból a szempontból kilóg a sorból, hogy ő még jó pár évvel korábban, a régi weboldalamon vett részt a programban, és akkor írta meg a tapasztalatait. De a programjaim felépítése igazából nem változott az új utolsofogyokura.hu weboldalra költözés során, csak a weblap újult meg, így a történetének ugyanúgy helye van itt is. Már az 5. héten 6,3 kg mínusznál tartott, ekkor figyeltem fel rá a zárt tagsági felületen a hozzászólásai alapján. Beleegyezett, hogy megosztja a tapasztalatait egy „kérdezz-felelek” beszélgetésben mindenkivel, amit ezúton is köszönök neki.

Írnál röviden pár sort magadról, és hogy miért jelentkeztél a programra?

38 éves vagyok, Balatonbogláron élek a párommal és három gyerekünkkel. A programra azért jelentkeztem, mert ugyan napi szinten sportoltam, de a súlyom ennek ellenére nemhogy csökkent, inkább több lett. Időnként falási rohamaim voltak, az édességet szinte kiló számra ettem. Úgy gondoltam, hogy a táplálkozásomon kellene változtatnom. Rengeteget keresgéltem a neten, beszélgettem ismerősökkel, hogy mi lehetne a megoldás. És akkor a Facebookon megláttam a hirdetést. Gondoltam, miért ne adnék ennek a lehetőségnek is egy esélyt. Nagyon fontos volt számomra az is, hogy szakember az, aki tanácsot ad és étrendet ajánl.

Folytassuk a mindenkit legjobban érdeklő kérdéssel: mennyit fogytál a 8 hetes program alatt?

A 8. hét végére 10,3 kg-ot sikerült leadnom.

Hozott az életedbe valamilyen pozitív változást ez a fogyás?

Persze, hogy hozott. Föl tudom venni a régi ruháimat 🙂 Megszűnt az édesség utáni vágy, nincsenek falási rohamaim, sokkal kevesebb ételtől is jóllakom. Eszembe sem jut fehérkenyeret vásárolni. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, mint korábban. ”

Mi a személyes véleményed, miben más ez a program, mint amiket mások kínálnak?

Miben más? Nagyon jók a leckék, mindig inspirálóan hatottak. Ha kicsit le akartam engedni, mindig visszarángatott, hogy tudjam, miért csinálom. Jó, hogy napi étrendek vannak megadva. Nagyon sokat segített, hogy recepteket is kaptam hozzá. Nagyon jó, hogy minden kérdésemre szinte azonnal kaptam választ. És nagyon jó, hogy nem kellett lemondanom a kávéról 🙂

Milyen javaslataid vannak azoknak, akik most terveznek belevágni a programba?

Nagy akaraterő kell. És nagyon jól jön, ha a család és a barátok mellette állnak, mert számtalanszor van olyan helyzet, amikor kell a támogatásuk. Jó, ha előre beszerzünk minden alapanyagot, ami szükséges az ételek előkészítéséhez, mert nálunk nagyon nehézkes némely hozzávaló megvásárlása. Ne legyünk restek főzni. Lehet kevesebbet is, mint az előírt adag. Nagyon fontos, hogy a sport része legyen az életünknek. És amikor nagyon nincs kedve az embernek elmenni edzeni, akkor is menjen, mert fontos! Csak elindulni nehéz! Ha ott vagy, akkor megy minden. Ne olyan sportot válassz, ami nem megerőltető! Át kell lépni a komfortzónát! Ha másnap az izomláztól alig tudsz lépni, akkor valamit jól csináltál! 🙂

Bármi, amit még el szeretnél mondani?

Én örülök, hogy belevágtam, még egy 8 hetes kúrát biztos végigcsinálok. De a szénhidrát csökkentett étrend mindig is az életem része lesz. Jobb érzés, hogy normális méretű ruhákat vehetek (ez egy nőnél nagyon fontos). Könnyebben megy a sport. Nem érzek lelkiismeret furdalást, hogy eszem, mert tudom, hogy amit megeszem, az egészséges.

Zsuzsi az online fogyókúra programokon vett részt. Amennyiben téged is érdekel ez a lehetőség, kattints ide.

Te is szeretnél egy saját sikersztorit?

A lehetőség számodra is adott. Nem kell hozzá más, csak egy jó adag elhatározás, nyitottság az életmódváltásra, egy jó útmutató, diéta étrendek, sportolási tanácsok, motiváció és igény szerint napi személyes támogatás. Az Utolsó Fogyókúra weboldal mindezt biztosítja számodra, csak rajtad áll, mikor kezdünk 🙂

Ha igazán elköteleződtél a siker mellett, az aktív mentorprogramom a legjobb választás számodra. A közös munkánk napi kapcsolattartással jár, így minden felmerülő kérdést azonnal meg tudunk beszélni. Kattints ide, és jelentkezz egy ingyenes, kötelezettségmentes telefonhívásra, ha szeretnéd, hogy kihozzam belőled a maximumot.

Ha a saját tempódban és időbeosztásodban haladnál inkább, és úgy érzed nincs szükséged a napi aktív támogatásra, az online fogyókúra programjaim lépésről lépésre útmutatói jelentik az ideális választást számodra. Ez is egy komplett, átfogó anyag diéta étrendekkel, receptekkel, motivációval, amely képes hozzásegíteni téged az ideális alakod eléréséhez.

Ha pedig egyelőre csak ismerkednél a weboldalammal, velem, az egészséges és tartós fogyás témakörével, buktatóival, töltsd le a 15 oldalas ingyenes írásomat, amely számodra is biztosan sok új információval szolgál majd.

Vágj bele még ma, hogy pár hónap múlva az Utolsó Fogyókúra sikertörténetek között lehessen a te sztorid is! 🙂

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük