Karácsonyi futás

,
Gaja futás

Amikor az egészséges életmód az életed részévé válik, nincs többé kifogás vagy alkalmatlan nap a sportolásra. A legtöbbek számára a karácsony a lustálkodás és a túlzásba vitt falatozás időszaka, de te dönthetsz úgy is, hogy az ünnepnapokat az aktív kikapcsolódásnak és az egészséges táplálkozásnak szenteled. Én minden évben az utóbbiakat választom; sportolok, sok gyümölcsöt és halat eszem, a bejglire és szaloncukorra rá sem nézek. Csakúgy, mint az év többi napján… Válaszd te is az egészséget és az aktív pihenést karácsonykor is!

December 26. van, a téli szünetet Székesfehérváron töltöm, így ma délelőtt úgy döntöttem, hogy kimegyek egyet futni valahova, terepre. A Fehérvárcsurgó mellett fekvő festői szépségű Gaja-völgyi Tájcentrumot választottam rajtpontnak, a környéken ez a kedvenc futóútvonalam, mert nagyon szép és változatos. Van az útvonalon tó, patak, apró hidak, hegy, völgy, kilátó, minden.

Negyed 12 körül értem a parkolóba, fél 12 körül rajtoltam el. A Gaja-patak mentén tettem meg az első kilométereket a szurdokban, több barátságos turistával is találkoztam, az országos kéktúra útvonalán haladtam a szomszédos faluig, Bodajkig. Visszafelé a piros sávon elfutottam a Károlyi kilátóhoz, majd a kék „plusz” jelzést követve kocogtam vissza a parkoló irányába. A futóórám szerint pont 10 km lett a táv, az időm pedig fotózgatással együtt 1 óra 15 perc lett. Igazi örömfutás volt, kellemesen laza tempóban.

A hazaúton úgy éreztem magam, mint akit kicseréltek. Persze ez az érzés igazából minden futóedzésem után megvan. Kimozdultam a friss levegőre, felfrissültem, teljesítettem a feladatomat, és ez nagyszerű érzés mindig. Ezt a fajta különös, semmihez nem fogható elégedettséget csak közvetlenül futás után érzem, a sport kétségkívül csodát tesz az emberrel.

Arra biztatlak, hogy találd meg te is azt a mozgásformát, ami örömmel tölt el, és tapasztald meg azt a testi-lelki felüdülést, amit utána érezni lehet. Mindegy, hogy karácsony van, vagy január 1, a szülinapod vagy más ünnepnap, ha egyszer elhatározod magad az egészséges életmód mellett, nem fogsz törődni többet a naptárral. És persze soha többé nem kell majd aggódnod az alakod és a fogyókúra miatt sem. El tudod képzelni, hogy valaki, aki egész évben és ünnepnapokon is egészségesen táplálkozik és sportol, súlyfelesleggel küzd?

A sikeres tartós fogyás és az életmódváltás persze nem megy egyik napról a másikra, és csak a legritkább esetben megy segítség nélkül, egyedül. Ha szeretnéd elérni te is az ideális alakodat, első lépésben töltsd le az ingyenes kiadványomat, ha pedig élesben is elindulnál a tartós fogyás és az életmódváltozás útján, szeretettel várlak a fogyókúra programjaimban.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük