Fogyókúra 2020

,
fogyókúra 2020

Az újév mindig is egy robbanásszerű csúcsidőszak volt, ha a fogyókúra iránti érdeklődést vesszük, és valószínűleg ez a jövőben sem lesz másképp. 2020 sem lesz kivétel ez alól, bár az új évtized hivatalosan csak 2021. január 1-jén kezdődik. A kerek szám azonban a szokásosnál is többeket ösztönözhet arra, hogy év elején belevágjanak a nagy kihívásba, és megpróbálják leadni a plusz kilóikat.

Mik a szabályok és trendek 2020-ban?

Igazából ugyanazok, mint az elmúlt években, évtizedekben, de a helyzet bizonyos szempontból jobb képet mutat, mint mondjuk 10-20 évvel ezelőtt. Egyre többen kezdenek rendszeresen mozogni és egészségesebben táplálkozni, egyre többen ismerik fel, amit én is mindig hangoztatok; tablettákkal, kapszulákkal, vibrációs eszközökkel, valamint a régi rossz szokások mellőzése nélkül nem lehet tartós sikert elérni. Egy helyesen összeállított diéta étrend átmeneti követésével, egészséges táplálkozással, életmódváltozással viszont annál inkább. Ez kell, hogy legyen a helyes irány mindenki számára 2020-ban, minden más csak elfecsérelt idő, pénz és energia.

Lakomák az újév előtt

Beszéljünk pár szót az újévet megelőző falatozásokról is, mert ez fontos kapcsolódó téma. Sokan csak azért várnak a fogyókúrával az újév beköszöntéig, mert már előre tudják, hogy a karácsony és a szilveszter közötti egy hétben annyit esznek, amennyi csak beléjük fér. Ez nem túl szerencsés hozzáállás, hiszen egész évben lesznek ilyen helyzetek, nem csak az év végén. Névnapok, szülinapok, baráti összejövetelek, évfordulók, lagzik, és még sorolhatnánk. Ne használjuk ürügyként, kifogásként ezeket a nevezetes dátumokat, ünnepeket. Ha egészségesen, karcsú testben szeretnél élni, más szokásokat kell felvenned, máshogyan kell viselkedned, mint ami az általános gyakorlat.

Sok reformétkezést követő családnál a karácsonyi vacsora ugyanolyan, mint akármelyik másik, a különbség abban van, hogy ilyenkor szebben terítünk, hangulatosabbak a fények. Mi például mindig halat sütünk, de ebben nincs semmi rendkívüli, mert ez évközben is elég gyakran előfordul. Én nem eszem sem bejglit, sem egyéb süteményt, de nem is hiányzik, hiszen már teljesen elszoktam a finomított fehér cukor émelyítő ízétől. Nem az a lényeg, hogy mindenki degeszre egye magát, hanem hogy együtt van az egész család. Karácsony környékén ugyanúgy sportolok. Az ünnepek semmilyen hatással nincsenek a testsúlyomra 🙂

A szilveszterem is mindig családi körben, egészséges vacsorával telik, sportolóként nem fogyasztok alkoholt, másnap pedig gyakran kocogással kezdem az újévet január 1-jén. Nem fogadkozom, csak csinálom, és persze szeretek is így élni. Ez a normális számomra, és pontosan ugyanígy tennék akkor, ha nem lenne szilveszter. A célom, hogy segítsek másoknak is elsajátítani ezt a fajta hozzáállást, mert csak egy életünk van, és az egészség a legnagyobb kincsünk. Törődnünk kell vele minden nap.

Az időzítés

Bár nem vagyok az újévi fogadalmak híve, még mindig százszor jobb újévkor belevágni a fogyókúrába, mint halogatni, vagy végleg lemondani az ideális alakról. Kis kitartással bárki számára fantasztikus eredmények érhetők el! Minél semlegesebb időpontban kezded el a fogyókúrád, annál nagyobb az esély a sikerre, mert a szilárd elhatározásból, és nem külső tényezőtől függő indulási időpont megerősít abban, hogy átveszed az irányitást az életed felett. Persze azzal sincs semmi gond, ha ez a szilárd elhatározás véletlenül éppen az újévre esik, és kitartasz, amíg el nem éred a sikert 🙂

Hogyan tovább?

Mindenekelőtt nem tanácsolom senkinek, hogy egyedül vágjon bele, mert akkor általában borítékolható a kudarc. A tartós fogyás nem a legkönnyebben elérhető cél, de megfelelő szakértői segítséggel azért nem is olyan ördöngösség, mint ahogyan azt sokan gondolják. Szó nincs koplalásról és önsanyargatásról.

Első lépésben fel kell keresned egy dietetikust és egy sportedzőt, de mi is nagyon szívesen segítünk neked az átfogó fogyókúra programjainkkal, amennyiben készen állsz arra, hogy 2020-ban megváltoztasd az életed.

Ha pedig egyelőre csak ismerkednél a módszeremmel, és a sikeres fogyás alapvető feltételeivel, akkor töltsd le az ingyenes útmutatómat, amelyben teljes képet kaphatsz arról, hogy mi az, ami valóban elvezet a sikerhez.

0 hozzászólás

Hozzászólások

Kérdésed vagy véleményed van?
Írj bátran! (Az E-mail cím nem jelenik meg nyilvánosan, a Honlap nem kötelező.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük